Lad dig inspirere ❤

syltede rødløg
Salater og tilbehør

Syltede rødløg

Du kender dem godt, de syltede rødløg. De er lige ‘prikken over i’ både i burgeren, i wrappen, på smørrebrødet, i salaten og i bowlen. De er sure og søde, sprøde og smukke. Og så er de super nemme at lave selv. I denne opskrift skifter jeg det raffinerede sukker ud mod birkesukker.

grillede tigerrejer
Hovedmåltider

Grillede tigerrejer

Disse grillede tigerrejer på spyd er et let og lækkert alternativ til de traditionelle pølser og bøffer. De er supernemme at lave og her hjemme er det Henrik der står for grillmaden, og dermed er mit arbejde med middagen reduceret til det minimale.

blissballs med sommerbær
Desserter og Lidt sødt til kaffen

Blissballs med sommerbær

Jeg er latterligt glad for bær og lige nu finder du mig som oftest i haven med snuden i jorbærbedet eller i hindbærbusken. Jeg kan simpelthen ikke få nok, og jeg sniger mig der ud, før resten af familien når at opdage at de er modne. Men jeg HAR sagt til dem, at de skal holde øje med bærerne, for det går stærkt. Lige pludselig er de overmodne (eller simpelthen bare forsvundet).

blåbæris
Desserter og Lidt sødt til kaffen

Nicecream med blåbær og mango

Jeg stor fan af nicecream, blandt andet for at det er supernemt at lave – du behøver ingen ismaskine, men bare en kraftig blender eller minihakker. Sundt er det også, da en nicecream er lavet på frugt og bær og som oftest sødet med frosne bananer, som udover sødme også giver den rigtige konsistens. Og så smager det jo bare fantastisk!

Blog

Blue Zones – de blå zoner

Har du nogensinde hørt om “The Blue Zones”? Det er fem regioner rundt om i verden der er kendt for at have en usædvanlig høj koncentration af mennesker, der lever ikke blot et langt liv, men et langt og SUNDT liv. Livet hos disse mennesker indeholder en masse gode ingredienser, vi kan lade os inspireres af.

fermenterede hyldeblomster
Salater og tilbehør

Fermenterede hyldeblomster

Det her er nok et af de mest spændende forsøg, jeg har lavet i mit køkken længe. Jeg elsker at eksperimentere med forskellige madlavningsmetoder, og noget af det seneste der har fanget min interesse, er det med fermenteret mad. I min jagt på nye måder at bruge hyldeblomsterne på, er jeg nu i fuld sving med et forsøg på at fermentere dem.

olivenolie med hyldeblomst og citron
Salater og tilbehør

Olivenolie med hyldeblomst og citron

Jeg vil gerne på en eller anden måde tage til vare på hyldens skønne, velduftende blomster og gemme lidt af dem til når det bliver gråt og trist igen på et tidspunkt… På en cykeltur fik jeg idéen om at lægge et par blomster i olivenolie og tænkte, det kan jo ikke blive andet end lækkert. Og det blev det. Lækkert, altså.

knækbrød med kartofler
Morgenmad og mellemmåltider

Knækbrød med kartofler

Disse knækbrød med kartofler indeholder kun to ingredienser; boghvedemel og en rest kolde kartofler eller kartoffelmos. De er nemme at lave og bliver så der sprøde, som knækbrød helst skal være! Og så er de en af de der opskrifter som er rigtig god at have, hvis man går ind for ‘stop-madspild’.