Poke bowl med peanutmarineret tofu

I sommer har vi spist Poke bowls rigtig mange gange og flere forskellige steder, både i Aalborg, København og Stockholm. De fleste af gangerne har vi fået den med rå laks, men en enkelt gang også med and. En af de gode ting med Poke bowls er, at de kan varieres på uendelig mange måder!

Dette var dog første gang jeg selv laver en bowl – hvor svært kan det være? 😉 Det er jo egentlig bare en salat, som man ikke blander sammen. I bunden bruger man ofte sushiris, men jeg valgte at lave min med sorte ris*, da disse indeholder en betydeligt større mængde kostfibre end de hvide sushiris. Derudover kan man jo bruge præcis hvad som helst i sin bowl; spidskål, grønkål, rødbeder, gulerødder, cherrytomater, radiser, hytteost, agurk, kylling, laks, bønner af forskellige slags, løg, sukkerærter, quinoa, peberfrugt. Ja, du forstår hvad jeg mener – præcis hvad som helst! Denne opskrift kan bruges som opskrift eller blot som inspiration til hvad du kan lægge i din egen bowl.

Noget af det bedste i min bowl var nok den marinerede tofu. Jeg er ikke rigtig kommet i gang med at spise tofu, men har altid været lidt nysgerrig på det. Spiste det en gang på en vietnamesisk restaurant i Berlin og det var bestemt ikke nogen succes. Og så kom jeg ligesom lidt fra det igen. Jeg har længe haft et glas tofu stående i skabet, og da jeg i sidste uge så, at den udløber i oktober, fik jeg en god grund til at bruge den.

Hvis du ikke har smagt tofu*, vil jeg kalde denne opskrift for meget nybegyndervenlig. Og hvis du er vant til at spise tofu, kan denne marinade måske gå og blive en ny favorit. Mums, siger jeg ba’! Jeg lavede kun mad til to denne aften, så jeg fik noget tofu til overs. Den spiste jeg til frokost dagen efter i en salat med spidskål, rødkål, quinoa, mango og sesam. Eeelsker, når det bliver rester over så at man også kan få en nem, lækker frokost. Hemmeligheden for at lykkes med det, er at lave lidt ekstra 😉

(*Indlægget indeholder reklamelinks i form af ‘affilate links’. Det betyder, at du som kunde betaler det samme for produktet ved evt. køb, men jeg får en lille procentandel af salget. Dette er en måde for at mig at finansiere min blog og nyhedsbrevet.)

Poke bowl med peanutmarineret tofu

Portioner

4

Portioner
Forberedelse

30

minutter
Færdig på

2

timer 

30

minutter

Ingredienser

 • Peanutmarineret tofu
 • 250 g drænet tofu*

 • 3 spsk. peanutbutter

 • 1½ spsk. soya

 • 1½ spsk. limesaft

 • 1 spsk. riseddike

 • 2 tsk. acaciehonning

 • 2 fed hvidløg

 • 2 spsk. frisk revet ingefær

 • Øvrige ingredienser
 • 4 dl kogte sorte ris (ca. 2 dl rå ris)

 • 5 dl fintsnittet rødkål + 1 spsk. sesamolie + evt. lidt sesamfrø

 • 1 mango

 • 2 avocadoer

 • 200 g edamamebønner

 • En håndfuld syltede rødløg

 • Soya

 • Lidt frisk koriander

 • Salt

Sådan gør du

 • Pres væden ud af tofuen og skær den i små tern. Bland ingredienserne til marinaden sammen og bland den sammen med tofuen. Lad den stå og trække i mindst et par timer, men gerne natten over. Steg den derefter i lidt olivenolie i en stegepande på middelvarme.
 • Kog risene ifølge emballagen.
 • Snit rødkålen fint med en ostehøvl og bland den sammen med lidt sesamolie, salt og evt. lidt sesamfrø.
 • Skær og snit de øvrige ingredienser og læg dem i en skål eller dyb tallerken sammen med ris og kål. Hæld evt. lidt soya over og smag af med salt. Pynt med frisk koriander, hvis du kan lide det.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*