Blissballs med sommerbær

Jeg er latterligt glad for bær og lige nu finder du mig som oftest i haven med snuden i jorbærbedet eller i hindbærbusken. Jeg kan simpelthen ikke få nok, og jeg sniger mig der ud, før resten af familien når at opdage at de er modne. Men jeg HAR sagt til dem, at de skal holde øje med bærerne, for det går stærkt. Lige pludselig er de overmodne (eller simpelthen bare forsvundet).

Selv om jeg har både jordbær, hindbær, brombær, ribs, solbær og stikkelsbær i haven er det ikke nok og hver sommer bruger jeg en mindre formue på friske bær. Jeg spiser dem som slik. Og nu kan man jo som regel få friske bær hele året rundt, hvilket betyder, at det ikke kun er om sommeren, jeg bruger for mange penge på ‘slik’…

Jeg spiser dem allerhelst ‘au natural’, men jeg kan nu også godt lide at lave desserter med dem. Nicecream af forskellige slags, f.eks. med blåbær eller med hindbær, er jo ikke at stå for, men jeg fik lyst at prøve noget helt nyt. Og blissballs med sommerbær er HELT nyt, det har jeg aldrig prøvet før. Så hvis du lige som jeg har haven fuld af bær, skal du bestemt prøve denne opskrift. Hvis ikke du har en have fuld af bær, må du finde dem i frugt og grøntafdelingen – og hvis ikke du finder de friske, så findes de altid frosne. Hvis du bruger frosne bær skal de først tø op.

(Ifølge Fødevarestyrelsen er det en god idé at give frosne bær et opkog, for at undgå roskildesyge. Hjemmedyrkede bær kan du sagtens spise rå, også selv om de har været frosne – men skyl bærrene grundigt, inden du fryser dem. Læs evt. mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside).

Måske kan du også lide opskriften på mine blissballs med mandelsmør?

Blissballs med sommerbær

Antal

10

styk
Forberedelse

20

minutter
Færdige på

2

timer 

Ingredienser

  • 100 g bær

  • 80 g havregryn

  • 30 g kokos

  • 1 spsk. kokosolie

  • 60 g dadler

  • Til pynt
  • Frysetørrede hindbær og/eller kokos

Sådan gør du

  • Læg alle ingredienser i en blender og blend dem til en ensartet masse.
  • Tril dem til kugler og vend dem i frysetørrede hindbær eller kokos – eller en blanding af dem begge.
  • Stil dem på køl og lad dem køle af et par timer, før du serverer dem.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*