Olivenolie med hyldeblomst og citron

I rigtig mange år lavede jeg hver eneste sommer hjemmelavet hyldeblomstsaft. Jeg lavede mange liter og nød duften af hyldeblomst der i flere dage fyldte vores hjem. Derefter nød jeg at fylde fryseren med sommer. Jeg følte virkelig at jeg forkælede familien, når vi i løbet af hele vinteren kunne hente en flaske med sommer fra kælderen. Og de nød det bestemt også. Men så begyndte jeg at læse om kost, og så forsvandt ligesom magien omkring den saftevand, da den desværre var fyldt med sukker.

Men hylden bliver jo ved med at stå i blomst hver eneste summer (heldigvis!) og jeg har svært at bare ignorere dens fantastiske duft. Jeg vil gerne på en eller anden måde tage vare på den og gemme lidt af den til et senere tidspunkt. Det er jo så hurtigt over… På en cykeltur for ikke så længe siden fik jeg idéen om at lægge en håndfuld blomster i olivenolie og tænkte, at det kan jo ikke blive andet end lækkert. Og det blev det. Lækkert, altså.

Sidste weekend brugte vi den i en Tabbouleh med quinoa og fremover tænker jeg at den bare skal bruges ovenpå salater i løbet af vinteren, når vi trænger til lidt sommer.

P.s. Efterfølgende har jeg fundet en opskrift på hyldeblomstsaft uden tilsat sukker (lavet med æblemost). Jeg har ikke prøvet den endnu, men måske får jeg taget mig sammen til det en dag også. Lige nu nyder jeg min olivenolie med duft af hyldeblomst, citron og sommer.

Olivenolie med hyldeblomst og citron

Forberedelse

10

minutter
Færdig på

3

dage

Ingredienser

  • 500 ml god olivenolie

  • 5-6 store hyldeblomster

  • Skal fra 1 økologisk citron

Sådan gør du

  • Vask blomsterne godt og læg dem i et rent glas.
  • Vask citronen og brug en kartoffelskræller til at skære tynde skiver af citronskallen. Læg citronskallen i glasset sammen med blomsterne.
  • Hæld olivenolien over blomster og citron. Sæt et låg på og lad olien stå og trække 3-5 dage før du sier blomster og citronskal væk.
  • Brug den ovenpå salater.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*