Tabbouleh med quinoa

I den originale opskrift på tabbouleh bruger man som regel bulgur. I denne variant har jeg prøvet mig lidt frem og skiftet bulgur ud mod quinoa. Quinoa er rig på både proteiner, fibre, Omega-3, magnesium og jern. Desuden er den glutenfri, så hvis ikke du tåler gluten så godt, er quinoa et godt alternativ til f.eks. bulgur.

Udover at skifte bulgur ud mod quinoa, har jeg presset lidt flere grøntsager ind i salaten; spinat, gulerødder og søde kartofler får lov at give den bredbladede persille selskab. Og umiddelbart vil jeg sige, at de virker til at trives rigtig godt sammen 🙂

Tabbouleh med quinoa passer godt som eneste tilbehør til fisk eller kylling og erstatter fint pasta eller ris!

Tabbouleh med quinoa

Portioner

4

portioner
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

40

minutter

Ingredienser

  • 1 dl quinoa

  • 300 g søde kartofler

  • 300 g gulerødder

  • 50 g bredbladet persille

  • 100 g frisk spinat

  • Revet skal fra en økologisk citron

  • 3 spsk. presset citronsaft

  • 2 spsk. olivenolie

  • salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Start med at koge quinoan ifølge instruktionerne på emballagen. Hæld vandet fra når den har kogt færdigt, og lad den køle af.
  • Skær gulerødder og søde kartofler i små tern og læg dem på bagepapir på en bradepande sammen med lidt olivenolie og salt. Grill dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre.
  • Hak spinat og persille fint sammen og læg det i en skål.
  • Bland olivenolie, citronsaft og citronskal sammen til en dressing. Hæld dressingen sammen med det hakkede spinat og tilsæt resten af ingredienserne. Smag af med salt.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*