Grillede grøntsager

Idéen med dette indlæg, er at jeg gerne vil illustrere, hvor nemt det kan være, at tænke en stor portion grøntsager ind i et måltid. Samtidig vil jeg gerne vise, hvor nemt man kan lave et sundt, antiinflammatorisk måltid med kun 10 minutters indsats. De 30 minutter hvor maden skal stå i ovnen, kan du bruge til noget fornuftig. Sæt dig f.eks. i sofaen og læs i den bog, du aldrig kan finde tiden til at læse eller brug de 30 minutter på at komme videre med dit strikketøj ❤

Når jeg laver grillede grøntsager deler jeg tit grøntsagerne i store stykker da det ikke er så tidskrævende som at snitte dem i små tern eller både. Halve løg, blomkålshoveder eller knoldselleri skårne i skiver, halve søde kartofler, kål i kvarte eller halve squash. Jeg fylder en bradepande, hælder lidt olivenolie over og drysser med salt & krydderier, og giver derefter grøntsagerne en tur i ovnen. Jeg vælger de krydderier jeg bedst kan lide. Gerne rosmarin eller timian til de søde kartofler og løg. Og noget af det bedste jeg ved, er spidskål med lakridspulver! Og når uret ringer, lægger jeg min roman fra mig og sætter mig til bords 🙂

Prøv også at bage hele hvidløg, nu du er i gang 😉 Det kan snildt komme ind i ovnen sammen med alt det andet!

Grillede grøntsager med kylling

Jeg serverer tit de grillede grøntsager som eneste tilbehør til kylling eller laks. Hvis du lægger et par stykker kyllingbryst i et fad ved siden af grøntsagerne, har du et sundt, lækkert og antiinflammatorisk måltid som ikke kræver mere end 10 minutters arbejde. Hvem sagde, at det var tidskrævende at lave sund mad?

Grillede grøntsager med laks

Hvis du gerne vil grille et par stykker laks sammen med grøntsagerne, bør du skrue temperaturen ned til 160 grader for at ikke ødelægge de gode Omega-3 fedstoffer. Det tager lidt længere tid, men så har du jo lidt mere tid til din roman 😉

Grillede grøntsager

Forberedelse

10

minutter
Færdig på

40

minutter

Ingredienser

  • Blandede grøntsager/rodfrukter, f.eks. søde kartofler, gul løg, rød løg, spidskål, rødkål, rosenkål, blomkål, knoldselleri, squash, peberfrugt, aubergine, tomater, gulerødder, broccoli…

  • Olivenolie

  • Flagesalt

  • Krydderi, f.eks. timian, rosmarin, basilikum, oregano, chili, mynte, lakridspulver, spidskommen, koriander…

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Vask grøntsagerne (eller skræl dem, som ikke er økologiske). Skær dem i store stykker og læg dem på en bradepande.grillede grøntsager
  • Hæld lidt olivenolie over og drys med salt og valgfrit krydderi.
  • Grill/bag grøntsagerne i ovnen indtil de er møre og har fået lidt farve, ca. 20-30 minutter.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*