Hummus med jordskokker

Hjemme hos os elsker vi hummus alle sammen! Vi spiser det som pålæg på ristet rugbrød, som dip til gulerødder eller som tilbehør til f.eks. kylling. Hummus kan varieres på uendeligt mange måder med forskellige bælgfrugter og grøntager. Jeg har tidligere f.eks. delt denne grønne hummus, hvor jeg har blendet en stor håndfuld spinat med kikærterne.

Af alle de forskellige hummus jeg har lavet her hjemme, er hummus med jordskokker (indtil videre) den absolut bedste! Nu elsker jeg jo jordskokker OG hummus så en kombination af de to, kan jo næsten ikke andet end blive en favorit! Jordskokker kan tage lidt tid at få møre, så smid dem gerne i ovnen i god tid, eller lav lidt ekstra på et tidspunkt hvor du alligevel skal lave nogen – f.eks. i forbindelse med grillede grøntsager. De grillede jordskokker kan godt holde et par dage i køleskabet, indtil du er klar til at lave hummus.

Hummus med jordskokker

Bliver til ca:

3

dl
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

1

time 

Ingredienser

  • 250 g jordskokker

  • 1 dåse kogte kikærter

  • 1 fed hvidløg

  • 2 spsk. tahin

  • 2 spsk. presset citronsaft

  • 2 spsk. olivenolie

  • ½ tsk. spidskommen

  • 2-3 spsk. vand

  • salt

Sådan gør du

  • Skrub jordskokkerne rene (skræl dem hvis ikke de er økologiske). Skær dem i både eller halve og bag dem i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter eller indtil de er møre.
  • Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem godt. Blend kikærterne sammen med de grillede jordskokker og resten af ingredienserne.
  • Smag af med salt og evt. lidt mere citron og/eller spidskommen. Tilsæt evt. også lidt mere vand, hvis du ønsker en lidt tyndere konsistens.

2 Kommentarer

  1. Hej Malin.
    Hvor længe kan den hummus med jordskokker holde sig i køleskabet?

    • Hej Jutta, jeg må ærlig indrømme at den ikke har stået mere end en par dage i vores køleskab, før den er væk 😉 Men jeg vil tro, at den kan stå yderligere et par dage.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*