Orientalsk kylling

Vi spiser meget kylling hjemme hos os. Kylling, fisk (helst laks) og plantebaserede opskrifter går på skift, og en gang imellem får vi også oksekød. Men lysten til røde bøffer og burger bliver mindre og mindre, og lysten til plantebaserede opskrifter større. Det er ofte det der sker, når man laver en kostomlægning. Smagen skifter sammen med den nye kost.

Kylling kan laves på så mange måder og bare noget så simpelt som et stegt kyllingbryst, kan varieres i det uendelige. Sidste uge delte jeg en spansk opskrift på kylling med hvidløg, citron og persille. I dag henter vi inspiration fra Østen og krydder kyllingen med kanel, ingefær og koriander.

Opskriften er en af de hurtige og smager virkelig godt med søde kartofler (måske bagte eller som fritter) og en blandet salat. Vi fik dem sammen med en tabbouleh og hummus lavet med jordskokker. Eller hvorfor ikke lægge kyllingen i et fad ved siden af en omgang grillede grøntsager? #fastfoodmyway

Hvis du sørger for at lave lidt ekstra, kan du glæde dig til en skive ristet rugbrød med orientalsk kylling og jordskokke-hummus til frokost i morgen 🙂

Orientalsk kylling

Portioner

4

portioner
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

  • 500 g kyllingbryst

  • ½ tsk. kanel

  • 1½ tsk. koriander

  • 1½ tsk. tørret ingefær

  • ½ tsk. smoked paprika

  • chili

  • salt & peber

  • olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Bland krydderierne sammen og gnid dem derefter ind i kyllingfileterne.
  • Steg kyllingen hurtig på panden på begge sider i lidt olivenolie og læg derefter fileterne over på et fad. Steg dem i ovnen i ca. 20 minutter eller indtil de er gennemstegte (eller har en indertemperatur på 72 grader).
  • Lad kyllingen køle af et par minutter før du skærer den op i skiver.

2 Kommentarer

  1. Kære Malin
    I onsdags lavede jeg din orientalske kylling med din regnbuesalat til. Bortset fra, at jeg vist fik drysset lidt rigeligt med kanel på kyllingen så der duftede af jul 🙄, så var reaktionen fra min mand på især salaten – og jeg citerer: “det smager skidegodt” ! Citat slut !
    Og således opmuntret gik jeg så i krig med din libanesiske salat og dine chokoladekugler, som alt sammen fik samme kommentar ! Vi kan vist hermed konkludere, at din mad smager godt ! 😄
    Hvad med at lave en lille kogebog ? Jeg købte den gerne.
    Jeg har lidt meget af forstoppelse, men det problem løste din mad – så tak for alle dine superlækre opskrifter. Så .. please keep up the good work !
    Tusind tak for at ville dele dine opskrifter og de bedste hilsner fra Karin

    • Hi hi hi, jeg elsker duften af kanel, men du har ret, duften af jul savner jeg heller ikke lige nu og her 😄 Det er skønt at høre, I begge to er så begejstrede over opskrifterne og fantastisk, hvis kosten også hjælper din mave på vej. Jeg har længe drømt om at udgive en bog, men indtil videre er idéen kun i mit hoved og opskrifter på hjemmesiden. Men jeg lover at tænke over det <3 KH Malin

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*