Orientalsk kylling

Vi spiser meget kylling hjemme hos os. Kylling, fisk (helst laks) og plantebaserede opskrifter går på skift, og en gang imellem får vi også oksekød. Men lysten til røde bøffer og burger bliver mindre og mindre, og lysten til plantebaserede opskrifter større. Det er ofte det der sker, når man laver en kostomlægning. Smagen skifter sammen med den nye kost.

Kylling kan laves på så mange måder og bare noget så simpelt som et stegt kyllingbryst, kan varieres i det uendelige. Sidste uge delte jeg en spansk opskrift på kylling med hvidløg, citron og persille. I dag henter vi inspiration fra Østen og krydder kyllingen med kanel, ingefær og koriander.

Opskriften er en af de hurtige og smager virkelig godt med søde kartofler (måske bagte eller som fritter) og en blandet salat. Vi fik dem sammen med en tabouleh og hummus lavet med jordskokker. Eller hvorfor ikke lægge kyllingen i et fad ved siden af en omgang grillede grøntsager? #fastfoodmyway

Hvis du sørger for at lave lidt ekstra, kan du glæde dig til en skive ristet rugbrød med orientalsk kylling og jordskokke-hummus til frokost i morgen 🙂

Orientalsk kylling

Portioner

4

portioner
Forberedelse

10

minutes
Færdig på

30

minutes

Ingredienser

  • 500 g kyllingbryst

  • ½ tsk. kanel

  • 1½ tsk. koriander

  • 1½ tsk. tørret ingefær

  • ½ tsk. smoked paprika

  • chili

  • salt & peber

  • olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Bland krydderierne sammen og gnid dem derefter ind i kyllingfileterne.
  • Steg kyllingen hurtig på panden på begge sider i lidt olivenolie og læg derefter fileterne over på et fad. Steg dem i ovnen i ca. 20 minutter eller indtil de er gennemstegte (eller har en indertemperatur på 72 grader).
  • Lad kyllingen køle af et par minutter før du skærer den op i skiver.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*