Kylling som i Spanien

Jeg har et helt specielt forhold til Spanien. Når jeg var 20 tog jeg på et 6 måneders studieophold i Madrid og der mødte jeg manden i mit liv. Skæbnen ville at manden i mit liv (som jo er dansker) 4 måneder senere skulle ud og rejse med FLSmidth. Jeg satsede og tog med og heldigvis viste det sig at være den rigtige beslutning. Sammen rejste vi og boede i udlandet i 10 år – 7 år af dem i forskellige spanske byer – før jeg flyttede med Henrik til Aalborg.

Efter at have levet i Spanien i så mange år, kan landet ikke undgå at blive en del af mig. Jeg elsker ikke kun solen, de lange strande og sangría, men fremfor alt elsker jeg sproget, kulturen, menneskerne, musikken og det spanske køkken. Vi tager som oftest til Spanien på vores ferier og vi finder spisesteder hvor menukortet ikke er oversat til hverken engelsk eller dansk. Her spiser man rigtig, spansk mad, såsom vi kender den fra vores ophold.

Under vores 4 år i den lille spanske by La Almuña de doña Godina, fik vi mange gode venner. Bea og Monica blev mine veninder og de lærte mig hvordan man laver en rigtig spansk tortilla, paella, croquetas og acelga (sølvbede) på den helt rigtige måde. En gang imellem laver vi stadig spansk mad her hjemme, og det er ikke så sjældent, vi får serveret spansk tapas-frokost når vi holder fødselsdage. Det er specielt Tobias ønske, når det er hans fødselsdag.

Kylling som i Spanien

Pechuga a la plancha al ajillo – stegt kyllingbryst med hvidløg og persille. Når du bestiller det i Spanien får du den oftest serveret med en omgang pommes frittes, men når jeg laver den hjemme, får den selskab af en stor, blandet salat. Du kunne f.eks. lave en Regnbuesalat eller en Tabbouleh. Kyllingen bliver virkelig saftig og smager af rigtig meget og så er den lynhurtig at lave.

Kylling som i Spanien

Portioner

5

portioner
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

25

minutter

Ingredienser

  • 500 g kyllingbryst

  • 2 fed hvidløg

  • 2 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. citronsaft

  • 2. spsk. hakket persille

  • salt

Sådan gør du

  • Skær kyllingen igennem på langs, så at du får nogle tynde fileter.
  • Bland olivenolie, citron, hakket persille og hakket hvidløg sammen og læg kylling-fileterne i marinaden. Lad dem trække i mindst 15 minutter men gerne længere.
  • Varm en stegepande og steg kyllingen et par minutter på hver siden, indtil de er gennemstegte.
  • Drys med lidt flagesalt.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*