Knækbrød med kartofler

Disse knækbrød med kartofler indeholder kun to ingredienser; boghvedemel og en rest kolde kartofler eller kartoffelmos. De er nemme at lave og bliver så der sprøde, som knækbrød helst skal være! Og så er de en af de der opskrifter som er rigtig god at have, hvis man går ind for ‘stop-madspild’.

Kartofler

Når kogte kartofler får lov at køle af, bliver stivelsen i kartoflerne omdannet til ‘resistent stivelse’ og får dermed samme gode egenskaber som kostfibre. Det betyder, at de ikke bliver nedbrudt i tyndtarmen og derfor ikke påvirker vores blodsukker på samme måde som de varme kartofler. Den resistente stivelse når hele vejen ned til tyktarmen, hvor de fodrer vores gode tarmbakterier og dermed fremmer væksten af dem.

Boghvede

Boghvede (reklamelink) har på trods af navnet ikke noget med hvede at gøre, men er faktisk en urt, der hører til pileurt-familien. Frugten er en lille, trekantet nød, der i form kan minde om bøgens frugt, bog. Boghvede er egentlig ikke en kornart, men dens frugt ligner korn meget i sin sammensætning og betragtes normalt som en kornart. (Kilde: Wikipedia)

Boghvede er naturligt fri fra gluten og melet er derfor et godt alternativ til hvedemel, hvis du er glutenintolerant. Du kan også få knækket eller hel boghvede (reklamelink), som du f.eks. kan bruge i denne granola.

Stop madspild

Opskriften til disse knækbrød kom til da jeg havde en rest kogte kartofler tilbage. Jeg ved af erfaring, at de kogte, kolde kartofler ikke har nogen større interesse i vores køleskab, og at de med garanti ville have endt i skraldespanden. Men når de blev omdannet til sprødt knækbrød, var det ikke så svært at få dem afsat!

Brug dine kolde kartofler eller en rest kartoffelmos – hasselbagte kartofler går også fint. Brug ca. samme mængde mel som kartofler og smag af med salt. Tilsæt evt. lidt chili, kanel, kommen eller et andet krydderi, du godt kan lide.

Hvis du godt kan lide knækbrød, har du måske også lyst at prøve mine Knækbrød med røde linser, Knækbrød med kerner og frø eller denne ‘stop-madspild-opskrift’ på Knækbrød af gammelt rugbrød.

Knækbrød med kartofler

Portioner

8

Portioner
Forberedelse

30

minutter
Færdige på

1

time 

Ingredienser

  • 2 dl kartoffelmos (eller modsvarende mængde kogte kartofler)

  • 2 dl boghvedemel

  • salt

Sådan gør du

  • Bland kartoflerne eller moset sammen med melet og tilsæt lidt salt. Arbejd sammen til en dej.
  • Rul dejen tyndt ud på et melet bord, og rist dem en ad gangen på en tør stegepande indtil de har fået lidt farve.
  • Tør dem derefter i ovnen på 125 grader i 30-45 minutter eller indtil de er helt sprøde.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*