Knækbrød af gammelt rugbrød

Vi er nok ikke de store rugbrødsspisere hjemme hos os, og selvom vi kun køber et enkelt rugbrød fra bageren i starten af ugen, bliver der altid en rest tilbage. I sidste uge viste jeg hvordan jeg laver lækre lakridssnacks af mit gamle rugbrød, og jeg har tidligere også delt en opskrift på rugbrødsgranola. Og her kommer endnu en opskrift til samlingen med opskrifter på gammelt rugbrød!

Knækbrødet kan fordeles på 2 eller 3 plader hvis du ønsker et tyndere knækbrød og kortere bagetid. Selv kan jeg lide, når knækbrødet er lidt groft.

Knækbrød af ‘gammelt’ rugbrød

Forberedelse

5

minutter
Klar på

1

time 

Ingredienser

 • 500 g (fuldkorns-) rugbrød

 • 4 dl vand

 • 1 dl solsikkekerner

 • 1 dl græskarkerner

 • 1 dl sesamfrø

 • Lidt flagesalt

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 175 grader
 • Hak brødet i små stykker (f.eks. i en food processor) og bland det sammen med vandet. Lad det koge op
 • Tilsæt kernerne og rør det hele sammen til en dej
 • Glat dejen ud på et stykke bagpapir på en bradepande ved hjælp af en dejskrabe (det kan godt virke som om dejen ikke hænger sammen, men det kommer den til)
 • Drys med lidt flagesalt og bag brødet i ovnen i ca. 45 minutter eller indtil det er tørt og sprødt.
 • Lad brødet køle af på en rist og knæk det i stykker.

6 Kommentarer

 1. Uhmm… tak super opskrift – mine knækbrød blev så fine. Og dejligt med sund og nem mad-spildsopskrift ❤️

  • Åh, det er jeg glad for at høre! Jeg er selv stor fan af opskrifter hvor vi kan gøre noget for at stoppe madspild og her synes jeg selv, at denne opskrift er ret genial. Jeg er glad for at dine knækbrød blev fine, og jeg håber, du får brug for opskriften igen ❤️

 2. Lene Bach Sørensen

  Kan man udregne kcal?

  • Det er et godt spørgsmål, jeg bruger ikke selv det med at tælle kalorier. Men jeg tænker godt du kan, hvis du stadig har næringsdeklarationen fra dit ‘gamle rugbrød’.

 3. Mon jeg kan fryse rester af gammelt rugbrød, indtil jeg har 500 g, som så kan optøes til at lave knækbrød af?

  • Hej Bettina, det kan du sagtens. Jeg lægger selv de sidste tørre skiver i fryseren, når brødet begynder at blive for kedeligt at spise. Og så tager vi dem frem, når vi har til en omgang knækbrød 🙂

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*