Rugbrødsgranola med lakrids

Jeg går meget ind for stop madspild. Noget af det vi får rester af nærmest hver uge, er rugbrød. Der bliver som regel et halvt eller et kvart tilbage, som når at blive for kedeligt for at spise, før vi får det spist. Stumperne gemmer jeg i fryseren og bruger til blandt andet denne opskrift.

Opskriften kan varieres på mange måder, og nedenstående opskrift er kun et forslag til inspiration. Man kan for eksempel bruge mandler eller valnødder i stedet for hasselnødder og man kan smagsætte med vanilje, kanel eller kardemomme. Selv har jeg valgt at smagsætte med lakrids, da det giver lidt sødme. Hvis ikke du tilføjer lakrids, kan du evt. tilføje lidt fint hakkede dadler eller rosiner.

Rugbrødsgranola

Portioner

10

portioner
Forberedelse

15

minutter
Klar på

30

minutter

Ingredienser

  • 200 g rugbrød

  • 2 spsk. kokosolie

  • 50 g hasselnødder

  • 2 tsk. lakridspulver

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Rist hasselnødderne i ovnen i 10-15 minutter indtil de begynder at få lidt farve og skallen begynder at give slip. Pas på, de ikke brænder på!
  • Lad hasselnødderne køle af og læg dem i et rent viskestykke. Gnid dem mod hinanden indtil de meste af skallen er faldet af.
  • Hak rugbrødet fint og bland det sammen med lakridspulver og kokosolie.
  • Hæld det hakkede rugbrød på et styk bagepapir på en bagplade. Rist det i ovnen på 150 grader i ca. 15 minutter.
  • Sluk derefter for varmen og lad blandingen tørre på eftervarme.
  • Hak de ristede hasselnødder og bland det sammen med de hakkede, ristede rugbrød.

noter

  • Granolaen smager ikke så meget af lakrids, men lakridsen giver lidt sødme. Et sundt alternativ til mange af de færdige morgenmadsprodukter!

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*