Knækbrød med røde linser

Skærtorsdag delte jeg et indlæg på Instagram hvor jeg skrev, at jeg ville holde en ‘digital detox’ hele påsken. Det gør jeg en gang imellem. Hvorfor? Jeg elsker Instagram og kan virkelig bruge meget tid på siden. Jeg finder motivation, inspiration og gode ideer, og jeg kan godt lide den kontakt, jeg har med mange af jer der. Jeg kan slet ikke undvære Instagram, og det vil jeg heller ikke.

En gang imellem er jeg dog nødt til at tvinge mig selv væk fra kanalen. For udover at bidrage med inspiration og motivation, kan Instagram (og andre sociale medier og skærmtid generelt) også blive en enorm stressfaktor. Blot tanken på alle de timer (ja, timer!) jeg bruger på min mobil hver dag, stresser mig. Timer jeg i princip kunne have brugt på noget andet… Derudover har jeg til tider svært at håndtere alle indtryk! Min hjerne begynder simpelthen at koge over af alle de gode idéer jeg får, og projekter jeg forestiller mig at gennemføre.

Sådan en ‘digital detox weekend’ – eller som denne gang, en hel påske uden sociale medier – giver virkelig ro i mit hoved. I fem dage har jeg simpelthen slukket for alle sociale medier og podcasts. Bloggen og min e-mail blev søreme også sat på stand-by! Det giver plads til mine egne tanker og frigiver tid til en masse hyggelige projekter.

Ved du, hvor meget tid du bruger på din mobil hver dag? Og er du klar over, hvor mange gange du i løbet af en dag kigger på din telefon? De fleste af os undervurderer vores mobil-forbrug med ca. 100%. Så hvis du tror, at du bruger en time om dagen, bruger du højst sandsyndligvis nærmere 2 timer om dagen. Og hvis du mener, du bruger 2, bruger du nok desværre 4!

Hvis du vil finde ud af dit tidsforbrug, kan du ganske gratis downloade appen ‘Moment’ til din telefon. Den ligger i baggrunden og måler din aktivitet, så at du sort på hvidt kan se, hvor meget tid du reelt bruger. Du kan i appen desuden få hjælp til at reducere tiden du bruger (spilder) på din telefon. Jeg har lige downloadet den til min telefon, da jeg nu vil forsøge at reducere mit mobilforbrug yderligere.

Noget af det bedste med at reducere tiden på telefonen, er at man får frigivet en masse tid til andet. Jeg har brugt tiden på kreative projekter både indedørs og udendørs, men der har også været tid til både lange gåture og sofahygge! Der er kommet gang i strikkepindende igen, jeg fik læst en helt fantastisk triologi færdig (den skal jeg nok fortælle mere om på et tidspunkt) og jeg har ordet have og arbejdet videre på mit hjemmekontor.

Udover have- og sofa-hygge, har jeg selvfølgelig også eksperimenteret i køkkenet. Noget af det bedste der kom ud af det, var disse knækbrød med røde linser. Jeg fik pludselig øje på en pose røde linser i skabet og tænkte, at de måske kunne bruges til knækbrød – og det ku’ de! Dette kerne-knækbrød bagt med boghvede, smager virkelig, virkelig lækkert! Og måske kan du også lide dette glutenfrie knækbrød, som jeg tidligere har delt på siden?

For at afslutte der hvor jeg startede: Hvordan har du det med dit mobilforbrug? Er du bevidst om den tid du bruger, eller sidder du også tit med følelsen, at du spilder din tid på ingenting? Skriv gerne en kommentar længst ned på siden – måske har du også prøvet det med ‘digital detox’? Del gerne dine erfaringer med os andre.

Knækbrød med røde linser

Mængde

1

bradepande
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

2

hours 

Ingredienser

 • 1 dl røde, tørrede linser

 • 1 dl solsikkekerner

 • 1 dl græskarkerner

 • 1 dl sesamfrø

 • 1 dl boghvedemel

 • 1 tsk. salt

 • 2 dl kogende vand

 • ½ dl olivenolie

 • flagesalt

Sådan gør du

 • Start med at skylle de røde linser godt, og læg dem derefter i blød i en skål med vand. Lad dem ligge og trække en times tid.
 • Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Si vandet fra linserne og bland dem sammen med resten af de tørre ingredienser i en skål.
 • Tilsæt kogende vand og olivenolie og rør sammen til en dej. (Dejen bliver lidt løs…)
 • Hæld dejen på et bagepapir i en bradepande og fordel den over hele bradepanden med en dejskraber. Drys med lidt flagesalt.
 • Bag brødet i ca. 30 minutter midt i ovnen, og lad det gerne ligge og køle af på eftervarmen.

5 Kommentarer

 1. Pingback: Chia syltetøj og familien på Neshov - Malins Mad - sødet med honning

 2. Hej! Det er super sprødt og lækkert når det kommer ud af ovnen, men bliver hurtigt blødt. Hvad gør jeg galt?
  Kh. Camilla.

  • Hej Camilla, dejligt at du har haft succes med at bage knækbrødet, men øv, det ikke holder sig sprødt! Har du opbevaret det i et glas eller en dåse med låg? KH Malin

 3. Jeg prøvede igen med varmluft, meget bedre! Kan man bruge andre linser også tror du?

  • Hej Camilla, dejligt at det lykkedes! Jeg har nu rettet i opskriften og håber, at det kan hjælpe andre i fremtiden. Tusind tak for input! Jeg har ikke prøvet med andre linser end de røde, men ville helt klart prøve mig lidt frem. Og del gerne, hvis du kommer frem til en ny spændende opskrift! 🙂

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*