Jeg har så længe tænkt, at jeg skulle kaste mig ud i en plantebaseret chili con carne; en chili sin carne (uden kød). Det gjorde jeg så i sidste uge, og det blev virkelig et hit. Nicolai erklærede at Chili sin carne faktisk smager bedre end Chili con carne. DEN tilbagemelding er jeg mere end tilfreds med. Opskriften er hermed noteret, både for min egen skyld, men også hvis du skulle få lyst at prøve. Jeg vover næsten love dig, at du ikke vil savne kødet!
Chili sin carne
6
portioner15
minutter45
minutterIngredienser
2 gule løg
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
3 spsk. olivenolie
1/2 spsk. smoked paprikapulver
1 spsk. spidskommen
3 spsk. tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
2 1/2 dl vand
1 grøntsagsbuillontern
2 1/2 dl sorte linser
1/2 dl soja
2 laurbærblade
1/2 spsk. sambal oelek
4-5 dl kogte bønner (gerne flere slags)
evt. salt & peber
- Server med et eller flere tilbehør:
Græsk yoghurt
majs
jalapeños
guacamole (se opskrift)
tortillachips
lime
frisk koriander
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg. Skær peberfrugten i tern.
- Svits løg og hvidløg i olien i omkring 5 minutter indtil løget bliver gennemsigtig
- Tilsæt tomatpuré, paprikapulver, spidskommen og peberfrugt og lad det stege yderligere et par minutter
- Tilsæt derefter tomater, vand, bouillontern, linser, soja, sambal oelek og laurbærblade og lad det hele koge på svag varme i ca. 20 minutter eller indtil linserne er bløde.
- Tilsæt til sidst bønnerne og lad chilien koge op igen. Hvis du bruger bønner på dåse, husk at skylle dem ordenligt før du tilsætter dem. Smag af med salt og peber.
Notes
- Servér med ris og et eller flere af ovenstående tilbehør.
To af mine andre favorit-opskrifter baseret på linser, er Bulgarisk linsesuppe og Antiinflammatorisk gryderet med linser.
Pingback: Kødsauce uden kød - Malins Mad - kødsauce lavet med belugalinser
Pingback: Antiinflammatorisk kost: En miniguide for nybegyndere - Malins Mad
Hej Malin
Tror du man kan bruge røde linser i stedet for sorte linser?
Vh Susanne
Hej Susanne, det tænker jeg sagtens at du kan. Det bliver ikke helt det samme, men det behøver ikke at betyde, at det ikke bliver lige så godt. Jeg vil meget gerne høre fra dig igen, hvis du beslutter at prøve det 🙂