Chili sin carne

Jeg har så længe tænkt, at jeg skulle kaste mig ud i en plantebaseret chili con carne; en chili sin carne (uden kød). Det gjorde jeg så i sidste uge, og det blev virkelig et hit. Nicolai erklærede at Chili sin carne faktisk smager bedre end Chili con carne. DEN tilbagemelding er jeg mere end tilfreds med. Opskriften er hermed noteret, både for min egen skyld, men også hvis du skulle få lyst at prøve. Jeg vover næsten love dig, at du ikke vil savne kødet!

Chili sin carne

Portioner

6

portioner
Forberedelse

15

minutter
Klar på

45

minutter

Ingredienser

  • 2 gule løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 røde peberfrugter

  • 3 spsk. olivenolie

  • 1/2 spsk. smoked paprikapulver

  • 1 spsk. spidskommen

  • 3 spsk. tomatpuré

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 2 1/2 dl vand

  • 1 grøntsagsbuillontern

  • 2 1/2 dl sorte linser

  • 1/2 dl soja

  • 2 laurbærblade

  • 1/2 spsk. sambal oelek

  • 4-5 dl kogte bønner (gerne flere slags)

  • evt. salt & peber

  • Server med et eller flere tilbehør:
  • Græsk yoghurt

  • majs

  • jalapeños

  • guacamole (se opskrift)

  • tortillachips

  • lime

  • frisk koriander

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg. Skær peberfrugten i tern.
  • Svits løg og hvidløg i olien i omkring 5 minutter indtil løget bliver gennemsigtig
  • Tilsæt tomatpuré, paprikapulver, spidskommen og peberfrugt og lad det stege yderligere et par minutter
  • Tilsæt derefter tomater, vand, bouillontern, linser, soja, sambal oelek og laurbærblade og lad det hele koge på svag varme i ca. 20 minutter eller indtil linserne er bløde.
  • Tilsæt til sidst bønnerne og lad chilien koge op igen. Hvis du bruger bønner på dåse, husk at skylle dem ordenligt før du tilsætter dem. Smag af med salt og peber.

Notes

  • Servér med ris og et eller flere af ovenstående tilbehør.

To af mine andre favorit-opskrifter baseret på linser, er Bulgarisk linsesuppe og Antiinflammatorisk gryderet med linser.

Chili sin carne

4 Kommentarer

  1. Pingback: Kødsauce uden kød - Malins Mad - kødsauce lavet med belugalinser

  2. Pingback: Antiinflammatorisk kost: En miniguide for nybegyndere - Malins Mad

  3. Susanne Seehausen Lindskrone Kyhn

    Hej Malin
    Tror du man kan bruge røde linser i stedet for sorte linser?
    Vh Susanne

    • Hej Susanne, det tænker jeg sagtens at du kan. Det bliver ikke helt det samme, men det behøver ikke at betyde, at det ikke bliver lige så godt. Jeg vil meget gerne høre fra dig igen, hvis du beslutter at prøve det 🙂

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*