Kødsauce uden kød

Der er sikkert nogen der bliver lidt provokeret af navnet på opskriften, for selvfølgelig kan man ikke lave kødsauce uden kød. Så er det ikke længere kødsauce. Og I har ret 🙂 I Facebook-gruppen ‘Vægttab med antiinflammatorisk kost‘ havde vi en dialog omkring hvad medlemmerne oplever som sværest at undvære/skære ned på. Rigtig mange svarede rødt kød og flere nævnte deres kødsauce.

Selv om man spiser antiinflammatorisk er der plads til kødsauce en gang imellem – også med kød. Rødt kød er ikke forbudt (det er ikke rigtig noget, der er), men rødt kød er en af de ting man skal forsøge at begrænse i sin kost. Og det gælder som bekendt ikke kun hvis man spiser antiiflammatorisk, men generelt.

Jeg lovede et par af de skønne kvinder i gruppen at jeg ville lave en opskrift på et plantebaseret alternativ til kødsauce. Så kære Chilie og Helle – her er en opskrift specially for you ❤

Og selvfølgelig skal den serveres med fuldkornspasta og ikke med hvid pasta, som på billedet! Tro det eller ej, men den butik jeg købte ind i lige denne dag var løbet tør for fuldkornspasta!

Kødsauce uden kød

Portioner

5

portioner
Forberedelse

10

minutes
Færdig på

40

minutes

Ingredienser

  • 1 stort gult løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1-2 spsk. olivenolie til stegning

  • 2½ dl belugalinser

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 2 dl vand

  • 2 spsk. tomatpasta

  • 1-2 tsk. tørret oregano

  • salt & peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg. Steg det på svag varme i olivenolien indtil løget er gennemsigtig.
  • Tilsæt de hakkede tomater, belugalinser, vand og tomatpasta. Lad simre i 20-30 minutter eller indtil linserne er helt gennemkogte.
  • Smag af med oregano, salt og peber.
  • Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis saucen virker for tyk.

Notes

  • Tilsæt gerne en stor håndfuld hakkede, friske krydderurter – f.eks. basilikum, oregano eller timian.

Hvis du har mod på at prøve flere opskrifter med belugalinser, er min egen favorit nok Chili sin carne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*