I lørdags inviterede jeg 4 vildt fremmede kvinder 🙂 ind i mit køkken for at lave mad sammen (det skal jeg nok fortælle mere om på et senere tidspunkt). Idéen var at åbne mit køkken op for et par af alle dem, der synes at det er svært at komme i gang med at lave antiinflammatorisk mad. Der er rigtig mange der gerne vil i gang, men ikke helt ved, hvor de skal starte. Så idéen med denne formiddag, var at inspirere til lidt nyt og vise, at det ikke behøver at være så svært.
En af de opskrifter vi fik lavet, var denne grønkålssalat med granatæble og selleri. Der er flere måder at få den lidt stride grønkål til at blive ‘spislig’ på. Man kan massere den med lidt olivenolie eller med lidt salt, eller man kan snitte den helt, helt fint. Den nemmeste måde at gøre det på, er at smide den i en foodprocessor. Men lige denne dag var min foodprocessor optaget af Bodil som lavede en grøn hummus, så Lone fik tålmodigt hakke alt det grønne med kniv. Men det var hun til gengæld god til 🙂
Jeg har vist det en gang før, men jeg tror det tåler at vises igen; den nemmeste måde at tage kernerne ud af et granatæble uden at sprøjte hele køkkenet til! Tak til Louise for den beskrivelse!!
Hvis du får en rest af denne salat, kan den fint bruges som base til en ‘ny’ salat næste dag. Bland f.eks. en avocado og ternet mango i, eller bland den sammen med fint strimlet rødkål og lidt grapefrugt eller appelsin.
Grønkålssalat med granatæble
4
portioner15
minutter15
minutterIngredienser
100 g renset, frisk grønkål
40-50 g bredbladet persille
3 stængler blegselleri
1 stor håndfuld mynte
1 granatæble
- Dressing
2 spsk. presset citron
2 spsk. olivenolie
revet skal fra en ½ økologisk citron
salt
Sådan gør du
- Skyl grønkål, persille og pebermynte. Læg alt det grønne på et skærbræt (eller en foodprocessor) og hak det rigtig fint. Læg det i en skål sammen med selleri i tynde skiver.
- Del granatæblet og pil kernerne ud af skrællen og bland dem med det grønne.
- Bland ingredienserne sammen til dressingen og bland den godt sammen med salaten.
Hvis du kan lide denne grønkålssalat med granatæble kan du måske også godt lide den med avocado eller den med parmesan og basilikum-gremolata?
Pingback: Antiinflammatorisk madklub - Malins Mad
Pingback: Stegt grønkål med citrus og forårs-klare højbed - Malins Mad