Grønkålssalat med avocado

En gang imellem er de sociale medier ret geniale… Jeg har lovet min svigermor at lave en grønkålssalat til hendes fødselsdag lige om lidt, og i den forbindelse efterlyste jeg lækre opskrifter på grønkålssalater på Instagram. Jeg modtog flere spændende opskrifter, blandt andet fra Tekla (www.teklaskoekken.dk) og Maria Silje (www.mariasilje.dk). Jeg har ikke prøvet deres opskrifter endnu, men det kan jeg stadig nå.

Det er dygtige Dorthe fra madbloggen Dortheanneberg.dk som har sendt mig opskriften på denne grønkålssalat, hvor man skal massere grønkålen med avocado. Det lød så skørt, at jeg var nødt til at prøve det! 🙂 Kombinationen af grønkål, avocado, olivenolie og citron – det ku’ jo ikke blive helt forkert – og det gjorde det heller ikke! Jeg er jo vild med at putte noget i salater der knaser, derfor har jeg også hakket lidt mandler i min version af salaten.

Så hvad tænker du, svigermor, er denne salat go eller no-go til din fødselsdag? 🙂 Ellers kan vi jo altid lave denne Grønkålssalat med parmesan og basilikum-gremolata. De ligner rigtig meget hinanden til udseendet, men smagen på de to salater er helt forskellig.

Grønkålssalat med avocado

Servings

4

portioner
Forberedelse

20

minutter
Klar på

20

minutter

Ingredienser

 • 150 g frisk grønkål

 • 1 avocado

 • 1 spsk. citron saft

 • 1 spsk. olivenolie

 • 1/3 tsk. salt

 • ½ dl hakkede mandler

Sådan gør du

 • Skyl grønkålen grundigt, tør den og fjern den tykke stilk. Skær eller riv kålen i mindre stykker.
 • Læg kålen i en skål sammen med ternet avocado, citronsaft, olivenolie og salt.
 • Massér avocadoen ind i grønkålen sammen med olien, citronsaften og salt. Bliv ved med at massér indtil kålen bliver blød og alle små avocadotern er ‘forsvundet’.
 • Hak mandlerne og bland dem i salaten

En kommentar

 1. Pingback: Madklubbens grønkålssalat med granatæble - Malins Mad

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*