Havregrød med et twist

600 g frugt og grønt om dagen… Hvis du synes, at det er svært at komme op på den anbefalede mængde, kan det være en idé at fordele grøntsagerne over hele dagen, og evt. også ‘klemme’ en gulerod ind i morgenmaden. Så er du ligesom godt i gang allerede fra morgenstunden.

I flere år, som i virkelig mange år, har jeg spist havregrød hver eneste morgen. Sommer som vinter, hverdag som weekend – selv juleaften har jeg fået min havregrød – fordi jeg simpelthen ikke haft lyst til andet. Og så lige pludselig for et par uger siden, kunne jeg ikke få grøden ned. Jeg havde overhoved ikke lyst og min tallerken blev stående morgen efter morgen indtil jeg sagde til Henrik, han ikke skulle lave grød til mig i en periode. Så nu har jeg kun fået et kogt æg til min morgenkaffe i 14 dage, og det er jeg ved at være træt af.

Jeg er typen der har det bedst med at starte dagen med en god og solid omgang morgenmad, og derfor har det selvfølgelig irriteret mig, at min morgenmad kun har bestået af et enkelt æg. Jeg er jo sulten med det samme igen! Så nu har jeg fundet et alternativ til min almindelige havregrød – havregrød med et lille twist. Det smager vildt lækkert og mon ikke, den kan lokke min grødlyst tilbage. Alternativt kan jeg selvfølgelig også lave denne lækre Blåbærsgrød med kokos – den havde jeg helt glemt igen 🙂

Havregrød med gulerod

Servings

2

portioner
Forberedelse

5

minutter
Færdig på

10

minutter

Ingredienser

 • 1 stor gulerod

 • 2 dl havregryn

 • 1 spsk. chiafrø

 • 4 dl havredrik

 • 2 tsk. kanel

 • evt. lidt salt

 • Hakkede hasselnødder til topping

Sådan gør du

 • Skræl guleroden og riv den fint på et rivejern.
 • Bland havregryn, gulerod, chiafrø, kanel og havredrik i en lille gryde og lad det koge op.
 • Kog et par minutter indtil du grøden har en passende konsistens. Smag evt. af med lidt salt.
 • Servér med hakkede hasselnødder og evt. lidt kakao nibs (reklamelink)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*