Falafel med hasselnødder

Jeg elsker falafel, men bryder mig ikke om når de er friturestegte. Heldigvis kan de laves både i ovnen og på en stegepande med betydeligt mindre mængde olie. Disse falafelkugler med gulerødder skal laves i ovnen og dem har jeg godt nok lavet mange gange! Men nu var jeg klar, til at prøve noget nyt!

Der er en risiko for at I er begyndt at blive trætte af mit ‘ævl om knas’ – men jeg synes virkelig at knas tilføjer et lækkert twist til maden. Derfor forsøger jeg så vidt mulig at få nogen form for knas med når jeg laver mad. Denne opskrift på falafel indeholder hakkede hasselnødder og de giver nemlig – udover en lækker smag – knas. Udover smagen af hasselnødder smager de også af persille og hvidløg.

Mit eget absolutte yndlings-tilbehør til falafel, er Tabbouleh – har du prøvet det? Mmm!

Falafel med hasselnødder

Portioner

5

portioner
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

 • 2 dåser kikærter

 • 1 dl hasselnødder

 • 1 stor håndfuld frisk persille

 • 2 fed hvidløg

 • ½ dl havregryn

 • 1 æg

 • 2 spsk. olivenolie

 • ½ tsk. salt og lidt peber

 • 2 spsk. olivenolie til stegning

Sådan gør du

 • Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem godt.
 • Hak hasselnødderne (ikke helt fint – så ødelægger du knaset 😉 )
 • Blend alle ingredienser hurtigt i en foodprocessor.
 • Form farsen til kugler og steg dem på middelstærk varme i en stegepande med olivenolie ca. 10 minutter.

2 Kommentarer

 1. Har du forslag til hvad jeg kan bruge i stedet for persille?

  • Hej Liv, jeg tænker at du kan bruge hvilke som helst krydderurter, men umiddelbart vil jeg sige frisk koriander. Nu ved jeg godt, at der er mange der ikke kan lide koriander, og måske er du en af dem… Jeg kan også forestille mig at revet skal af citron eller lime kan være godt i – det tror jeg nok at jeg selv vil prøve næste gang 🙂

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*