Boller i selleri

Boller i selleri?! Øh, var det ikke en antiinflammatorisk blog, det her? Jo, og derfor har jeg selvfølgelig lavet en antiinflammatorisk version af den danske klassiker. Den største ‘synder’ er svinekødet og derfor er det blevet skiftet ud mod kylling. Så nemt ku’ det gøres! 🙂

Jeg har også forsøgt at lave en jævning på rapsolie og boghvedemel og det gik forbavsende godt. Da jeg stod og lavede saucen, troede jeg faktisk at jeg havde ødelagt den på grund af rapsolien. Den lugtede rigtig meget igennem, og jeg var bange for, at smagen fra olien skulle overtage smagen fra sellerien. Men det gjorde den ikke og den bestod testen rundt spisebordet: ‘Synes I maden smager underligt’? ‘Nej, den smager lige som den plejer’. Det er nogle gode forsøgskaniner jeg har her hjemme, og de er altid ærlige.

Og hvis ikke du har prøvet det endnu, så er det vist på tiden: sorte ris! De indeholder flere gange mere kostfibre end hvide ris og derudover samme antioxidant som aronia og blåbær. Det sorte ris har en lidt nøddeagtig smag og får en mørk, lilla farve, når du koger det. Jeg plejer at købe de sorte ris hos Helsam eller RawFoodShop (og nej, det er ikke betalt reklame, men blot et tip).

Hov, og et tip mere! Nu du er i gang, lav gerne dobbelt portion og spar halvdelen af bollerne (og kogevand) til en omgang boller i karry. Også med et antiinflammatorisk twist, så klart! Jeg laver altid dobbelt portion og gemmer halvdelen i fryseren. #fastfoodmyway 😉

Boller i selleri

Portioner

4

portioner
Forberedelse

40

minutter
Klar på

40

minutter

Ingredienser

  • 450 g kyllingefars

  • 100 g fintrevet squash⠀

  • 1 lille løg⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 1 æg⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 1 spsk. boghvedemel (eller hvedemel)⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • ½ tsk. salt

  • Sellerisaucen
  • ½ selleri (ca. 400 g)

  • 1-2 porrer

  • 4 dl kogevand

  • 2 spsk. rapsolie

  • 2 spsk. mel

  • Salt & Peber

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til bollerne sammen, form dem og kog dem i letsaltet vand i ca. 8-10 minutter. Tag bollerne op og lad dem dryppe af i en si. Gem kogevandet til saucen.
  • Skær selleri i tern og porrer i skiver. Kog grøntsagerne i 4 dl fra kogevandet, ca. 5 min.
  • Si grøntsagerne fra – husk at gemme vandet!
  • Lav en jævning af olie og mel og tilsæt kogevandet lidt ad gangen samtidig med at du pisker i saucen.
  • Kog saucen godt igennem og smag af med salt og peber. Tilsæt kyllingebollerne og grøntsager og varm saucen godt igennem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*