I denne variant af boller i karry, har jeg skiftet hakket svinekød ud mod kylligefars. Derudover har jeg smuglet en del grøntsager ind – både i bollerne og i sovsen. De røde linser bidrager ikke blot med sunde, plantebaserede proteiner, men giver også saucen en god, cremet konsistens.
Kyllingeboller i karry
4
Antal portioner45
minutter45
minutterIngredienser
450 g kyllingefars
100 g fint revet squash⠀
1 lille, fint revet løg⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 æg⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 tsk. sambal oelek (eller lidt hakket chili)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 spsk. boghvedemel⠀⠀⠀⠀⠀⠀
½ tsk. salt
- Til saucen
150 g gul løg⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 fed hvidløg⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1,5 spsk. rød karrypasta⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 spsk. kokosolie⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 tsk. sambal oelek⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
200 g gulerødder⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 dl røde linser⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2,5 dl kogevand fra bollerne⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
¼ tsk. salt⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
½ dåse kokosmælk⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Salt & peber
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til bollerne sammen, form dem og kog dem i letsaltet vand
- Hak gul løg og hvidløg og steg det sammen med karry og sambal oelek i kokosolie
- Tilsæt gulerødder i tern samt de røde linser, vand og salt. Kog indtil gulerødderne er bløde, ca. 25 minutter
- Blend grøntsagerne sammen med kokosmælk. Smag af med peber og evt. lidt mere salt
- Læg bollerne i saucen og lad det hele koge op
Notes
- Server med ris, gerne sort, brunt eller rødt da det indeholder flere sunde fibre end det hvide ris. Og tilføj gerne en blandet salat for at få endnu flere grøntsager.
- Som alternativ kan du forsøge at bruge din egen opskrift på boller i karry og blot skifte svinekødet (eller halvdelen af svinekødet) ud mod kylling, for en sundere variant.
Pingback: Beluga med Garam Masala - Malins Mad - nem og hurtig aftensmad
Pingback: Boller i selleri - Malins Mad - i en antiinflammatorisk version