Kyllingeboller i karry

I denne variant af boller i karry, har jeg skiftet hakket svinekød ud mod kylligefars. Derudover har jeg smuglet en del grøntsager ind – både i bollerne og i sovsen. De røde linser bidrager ikke blot med sunde, plantebaserede proteiner, men giver også saucen en god, cremet konsistens.

Kyllingeboller i karry

Antal portioner

4

Antal portioner
Forberedelse

45

minutter
Klar på

45

minutter

Ingredienser

  • 450 g kyllingefars

  • 100 g fint revet squash⠀

  • 1 lille, fint revet løg⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 1 æg⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 1 tsk. sambal oelek (eller lidt hakket chili)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 1 spsk. boghvedemel⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • ½ tsk. salt

  • Til saucen
  • 150 g gul løg⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 1 fed hvidløg⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 1,5 spsk. rød karrypasta⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 1 spsk. kokosolie⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 1 tsk. sambal oelek⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 200 g gulerødder⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 1 dl røde linser⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 2,5 dl kogevand fra bollerne⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • ¼ tsk. salt⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • ½ dåse kokosmælk⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • Salt & peber

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til bollerne sammen, form dem og kog dem i letsaltet vand
  • Hak gul løg og hvidløg og steg det sammen med karry og sambal oelek i kokosolie
  • Tilsæt gulerødder i tern samt de røde linser, vand og salt. Kog indtil gulerødderne er bløde, ca. 25 minutter
  • Blend grøntsagerne sammen med kokosmælk. Smag af med peber og evt. lidt mere salt
  • Læg bollerne i saucen og lad det hele koge op

Notes

  • Server med ris, gerne sort, brunt eller rødt da det indeholder flere sunde fibre end det hvide ris. Og tilføj gerne en blandet salat for at få endnu flere grøntsager.
  • Som alternativ kan du forsøge at bruge din egen opskrift på boller i karry og blot skifte svinekødet (eller halvdelen af svinekødet) ud mod kylling, for en sundere variant.

2 Kommentarer

  1. Pingback: Beluga med Garam Masala - Malins Mad - nem og hurtig aftensmad

  2. Pingback: Boller i selleri - Malins Mad - i en antiinflammatorisk version

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*