Langtidsbagte tomater med krydderurter

Når man langtidsbager tomater, bliver de søde og smagen af tomat intens. Brug dem i salat, som topping på pizza eller som fyld i pitabrød eller tærter. Vælg gerne små blommetomater, cherrytomater eller andre tomater med meget smag og sørg for at de er modne. Så enkelt, men så godt.

Langtidsbagte tomater med krydderurter

Portioner

6

portioner
Forberedelse

10

minutter
Klar på

2

timer 

Ingredienser

  • 650 g modne cherrytomater

  • 2 spsk. olivenolie

  • friske krydderurter (f.eks. timian og basilikum)

  • salt

Sådan gør du

  • Vask tomaterne og tør dem på et rent viskestykke
  • Skær dem i halve og læg dem i en bradepande med bagepapir
  • Hæld olivenolie over, og drys med timian og hakket basilikum – vend tomaterne rundt i olien
  • Drys med lidt salt
  • Bag tomaterne ved 100 grader i ca. 2 timer og lad dem køle af i bradepanden.
  • Opbevar dem op til en uge i køleskabet i et glas med tætsluttende låg.
ovnbagte tomater
Prøv eventuelt at bruge de ovnbagte tomater i denne quinoasalat

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*