Når jeg var gravid med min anden dreng, havde jeg en kort periode med svær kvalme. Lige i denne periode var vi på en uges ferie hos mine svigerforældre. Min svigermor elsker at lave mad – og hun er god til det – men denne uge, var der bare ikke noget hun kunne lokke mig med. Indtil hun fandt en opskrift på en Italiensk tomatsuppe i et eller andet ugeblad…
Vi er helt tilbage til 1900-tallet 🙂 og jeg kan derfor ikke huske hvilket ugeblad det var. Svigermor lavede suppen til mig flere gange den uge, og opskriften blev skrevet ned og gemt i min bog. Vi har lavet tomatsuppen utallige gange siden, og den er en af mine absolutte livretter! Den blev faktisk også serveret som forret til sønnikes konfirmation.
Første gang jeg skulle lave den, var jeg så skuffet over at de sprøde, lækre brødterninger skulle tilbage i suppen, men nu forstår jeg hvorfor. Det er lige dem, der giver suppen den lækre konsistens…
Svigermors Italienske tomatsuppe
4
Portioner30
minutter40
minutterIngredienser
1 rød chili
1/2 dl olivenolie
100 g fuldkornstoast
1 stort gult løg
2 fed hvidløg
600 g modne tomater
1 liter grøntsags bouillon
2-3 spsk. hakket frisk basilikum
1 spsk. frisk merian eller timian
1 spsk. rødvinseddike
1/2 tsk. sukker
salt
Sådan gør du
- Del chilien, fjern kernerne og hak den fint. Skær brødet i tern
- Varm halvdelen af olivenolien i en gryde og steg chili og brødterninger på svag varme indtil de er gyldenbrune. Tag dem op og læg dem til side
- Hak løg og hvidløg.
- Skær et kryds i bunden af tomaterne og læg dem ned i en gryde med kogende vand i et par minutter. Flå tomaterne og skær dem i tern
- Steg løg og hvidløg i resten af olien indtil løget er gennemsigtig. Tilsæt de hakkede tomater, brødterningerne og bouillon. Kog suppen på svag varme i ca. 1/2 time under låg
- Fjern suppen fra varmen og tilsæt timian eller merian og hakket basilikum. Smag efter med eddike, sukker og salt.
Notes
- Servér en lille skål som forret, eller en stor tallerken som hovedret.