Blog

Blue Zones – de blå zoner

Har du nogensinde hørt om “The Blue Zones”? Det er fem regioner rundt om i verden der er kendt for at have en usædvanlig høj koncentration af mennesker, der lever ikke blot et langt liv, men et langt og SUNDT liv. Livet hos disse mennesker indeholder en masse gode ingredienser, vi kan lade os inspireres af.

salte mandler
Sunde Snacks og Drikkevarer

Salte mandler

En skål salte mandler sammen med en skål oliven – her får du et både bedre og sundere alternativ til chips og anden traditionel hyggespisning. Disse mandler tager vitterlig ingen tid og lave og de er meget billigere end de salte mandler man kan købe i supermarkedet.

Julekonfekt med nougat og marcipan
Smagen af jul

Julekonfekt med nougat og marcipan

Hvis ‘bare’ du har sørget for hjemmelavet marcipan og hjemmelavet nougat, er disse fine juletræer lynhurtige at lave. Du kan selvfølgelig ‘snyde’ og lave dem af købt marcipan og nougat, men så er jeg ikke sikker på, de bliver helt så sunde. Købt nougat og marcipan er ofte fyldt med […]

marcipan sødet med dadler
Smagen af jul

Marcipan sødet med dadler

Marcipan sødet med dadler?! Ja, hvorfor ikke? Gennem at søde marcipanen med dadler undgår du raffineret sukker og får i stedet tilføjet lidt ekstra kostfiber, mineraler og vitaminer (kalium, calcium, jern og magnesium samt A-, C-, og B-vitaminer) til din marcipan. Grunden til den mørke farve, sammenlignet med den marcipan […]

hjemmelavet mysli
Morgenmad og mellemmåltider

Hjemmelavet mysli

Sådan cirka en gang om ugen blander jeg en ny omgang mysli – det tager ikke mere end maks. 10 minutter. Og så har vi den lækreste mysli til hele ugen som vi spiser fremfor alt til A38. Der er lidt forskel hvad jeg bruger fra gang til gang, som regel tager jeg hvad jeg har. Og oftest har jeg godt om forskellige slags nødder og frø at vælge blandt.

bradepandemad
Hovedmåltider

Bradepandemad

Bradepanden er meget dekorativ at stille på bordet, det rene farvefyrværkeri. I opskriften har jeg skrevet sådan cirka, hvad jeg selv brugte til min bradepande, men du kan selvfølgelig bruge hvad du har af grøntsager. Spidskål eller pastinakker, broccoli eller persillerod, rødbeder eller knoldselleri… kun fantasien (og dit køleskab) sætter grænser.