En sprød rødkålssalat passer godt som tilbehør til det meste. Denne rødkålssalat indeholder søde kartofler og ristede hasselnødder og dressingen er krydret med lidt spidskommen – så der er ikke kun ‘knas’ i salaten, men også masser af smag! Hvis du ikke bryder dig om smagen af koriander, kan du evt. erstatte den med en håndfuld bredbladet persille.
Hvis du kan lide salater med lidt bid i, er det en god idé at tilføje kål af forskellige slag! De indholder ikke kun ‘bid’, men også en masse fibre og sunde vitaminer! Hvis du har brug for lidt mere inspiration til hvordan du kan bruge kål i din salat, kan du måske finde lidt inspiration i denne coleslaw eller i denne opskrift på kål med kål.
Tidligere i år fik jeg hjælp af 7 dygtige madbloggere med inspiration til opskrifter med kål. De kom med mange forskellige, spændende bud og du finder deres opskrifter i dette skønne indlæg.
Rødkålssalat
5
portioner20
minutter25
minutterIngredienser
800 g rødkål
500 g søde kartofler
1 spsk. olivenolie til stegning af de søde kartofler
1 dl ristede hasselnødder
evt. en håndfuld frisk koriander
- Til dressingen
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
2 tsk. akaciehonning
1 tsk. spidskommen
salt/peber
Sådan gør du
- Rist hasselnødderne i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter indtil de begynder at få lidt farve og skallen begynder at give slip. Pas på, de ikke brænder på!
- Lad hasselnødderne køle af og læg dem i et rent viskestykke. Gnid dem mod hinanden indtil de meste af skallen er faldet af. Hak dem groft.
- Skræl de søde kartofler og skær dem i små tern. Steg dem i lidt olivenolie i en stegepande indtil de er møre.
- Snit rødkålen fint og bland den sammen med de stegte, søde kartofler.
- Bland ingredienserne sammen til dressingen og hæld den over rødkålen. Bland det hele godt sammen og pynt med de ristede hasselnødder og evt. lidt frisk koriander.