Mange gange smager de helt simple opskrifter bare bedst – de opskrifter hvor man bruger få ingredienser og lader den enkelte råvare stå for sig selv. Det gælder f.eks. disse hasselbagte rødbeder.
Du kender sikkert de hasselbagte kartofler, hvor man skærer kartoflerne i tynde skiver en tredjedel igennem. Du kan bruge den samme fremgangsmåde på rødbeder. Eller på søde kartofler. Eller gulerødder. Her er det rødbederne det er gået ud over og det kan varmt anbefales. Spis dem som tilbehør, på samme måde som du havde spist en hasselbagt kartoffel.
Hvis du lige som jeg er vild med rødbeder, har du måske også lyst at prøve denne Russiske rødbedesuppe eller denne salat med ovnbagte rødbeder?
Hasselbagte rødbeder
4
portioner10
minutter1
timeIngredienser
800 g rødbeder
olivenolie til pensling
timian
salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl rødbederne og læg dem på et skærbræt. Skær dem i tynde skiver – ca. 2/3 ned i rødbeden. Læg evt. en træske lige ved siden af rødbeden for at forhindre, du skærer helt igennem.
- Pensl rødbederne med olivenolie og drys med lidt salt og frisk eller tørret timian.
- Bag rødbederne i ovnen i ca. 45 minutter eller indtil de er møre.