Rødbedesalat med ovnbagte rødbeder

Vi har ramt efteråret og ifølge min mening, betyder det nogle af årets absolut bedste grøntsager; jordskokker, artiskokker, græskar, rødbeder og kål i lange baner. Lige nu, deltager jeg sammen med 8 andre, skønne madbloggere i en serie, hvor vi fokuserer på sæsonens grøntsager. De 8 bloggere er lige som jeg selv en del af det fantastiske netværk for bloggere “Bloggers by heart“. Sammen vil vi gerne hjælpe dig at finde inspiration til, hvordan sæsonens grøntsager kan bruges på spændende måder.

I går delte Lene fra Bakvrk.dk en skøn opskrift på savoykål og på mandag kan i finde inspiration hos Bianca på hvordan man kan tilberede grønkål. Selv har jeg valgt at fokusere på rødbeder. Ikke kun fordi det er en af få grøntsager jeg selv haft held med i min køkkenhave de seneste år 😉 men også fordi jeg eeelsker rødbeder!

De syltede rødbeder er langt fra min egen favorit, jeg vil meget hellere spise dem ovnbagte eller revet som salat (smager fantastisk med lidt sesamolie). En af mine absolutte livretter er den russiske rødbedesuppe borsjtj – eller er opskriften fra Ukraine? Den er nem at lave, smager fantastisk og har en portionspris på under 5 kr.

Udover at rødbeder har et lavt kalorieindhold (43 kcal / 100 g) og er en god kilde til fibre (2,8 g / 100 g) indeholder de også både magnesium, natrium, calcium og jern samt C og A vitamin. Rødbederne indeholder også nitrat, noget som er interessant, hvis du ønsker at styrke din udholdenhed. Der er studier der viser på at man kan træne op til 16% længere hvis man regelmæssig indtager rødbeder, så de røde rodfrugter er noget af en ‘superfood’!

Rødbeder kan tilberedes på så mange forskellige måder og kan spises både bagte, kogte og rå, varme og kolde. I dagens anledning vil jeg dele en opskrift på en salat, for at vise hvordan man bruge de bagte rødbeder på en anden måde. Rødbeder i kombination med fetaost er virkelig et hit!

Rødbedesalat

Portioner

4

portioner
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

45

minutter

Ingredienser

  • 500 g rødbeder

  • 150-200 g fint snittet, blandet salat

  • 4. spsk. olivenolie

  • 1 spsk. hakket frisk timian (eller 1 tsk. tørret)

  • flagesalt

  • 75 g fetaost

  • 1 dl græskarkerner

  • 1 dl blåbær

  • Revet skal fra en økologisk citron

  • 1 tsk. honning

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Skræl rødbederne og del dem i lidt større tern. Læg dem på en bradepande på et bagepapir og hæld 2 spsk. af olivenolien over rødbederne. Drys med salt og timian. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil de er møre og lad dem derefter køle lidt af.
  • Rist græskarkernerne på lav varme i en stegepande uden fedtstof.
  • Bland den snittede salat sammen med smuldret fetaost og bagte rødbeder
  • Bland de sidste 2 spsk. olivenolie sammen med revet citronskal, honning, salt og peber og hæld dressingen over salaten. Vend salaten med dressingen og pynt med blåbær og de ristede græskarkerner.

3 kommentarer

  1. Pingback: Sæsonens grønt - Rosenkål - smuk og velsmagende - Teklas Køkken

  2. Pingback: Hasselbagte rødbeder - Malins Mad - nemt og lækkert tilbehør

  3. Pingback: Rødbede-falafel - Malins Mad - vegetariske rødbedebøffer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*