Vegetarisk lasagne med røde linser, tomater og basilikum

En vegetarisk lasagne blev det første jeg fik lavet ud af min gave… I fredags fik jeg nemlig den skønneste værtindegave; en bærepose fyldt med grøntsager fra landet. Min veninde havde den med i stedet for en blomst og der er altså mange kilo lækker mad i sådan en gave! 🙂

Jeg har besluttet at både squash, asie, græskar og rødbeder skal bruges og derfor bliver denne uges madplan plantebaseret op til flere dage. Og det gør jo ikke noget!

Det første jeg gik i krig med var den koloenormt store squash. Normalt bruger jeg en squash eller to i mine opskrifter – i ‘squash’en fra landet’ er der nok mad til flere måltider. I denne vegetariske lasagne har jeg udover 400 gram squash også brugt både gulerødder, rødløg, linser og tomater – så hvis du har svært at nå op på dine 600 g grøntsager om dagen, er dette måske en opskrift for dig?

Hvis du vil have mere inspiration til vegetarisk lasagne, kan du måske lide denne opskrift med grønne linser og grønkål.

Vegetarisk lasagne med røde linser, soltørrede tomater og basilikum

Portioner

5

portioner
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

1

hour 

10

minutter

Ingredienser

  • 1 rødløg

  • 400 g squash

  • 250 g gulerødder

  • 2 fed hvidløg

  • 2 spsk. olivenolie

  • 2 dl røde linser

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 2 dl vand

  • 30 g hakkede, soltørrede tomater

  • 1 grøntsagsbouillontern

  • 1 dl frisk basilikum

  • 1-2 tsk. hvidvins-eddike

  • Salt & peber

  • 6 fuldkorns lasagneplader

  • 4 spsk. revet parmesan

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Hak gulerødder og squash i små tern.
  • Hak rødløg og svits den i olivenolien sammen med presset hvidløg et par minutter. Tilsæt hakkede gulerødder og squash og lad det hele svitse i 5 minutter.
  • Skyl og tilsæt de røde linser sammen med de hakkede tomater, vand, soltørrede tomater, bouillontern og frisk basilikum. Lad saucen simre under låg i 20-30 minutter eller indtil linserne er gennemkogte. Smag af med eddike, salt og peber.
  • Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie og kom derefter saucen i fadet på skift med lasagneplader og den revne parmesanost. Afslut med at drysse 2 spsk. ost på toppen af lasagnen.
  • Stil fadet midt i ovnen og bag lasagnen i ca. 30 minutter eller indtil lasagepladerne er møre. Server gerne med en blandet salat.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*