Jeg arbejder videre med min kæmpesquash og er snart halvvejs igennem. Udover at bruge den i denne vegetariske lasagne, har jeg også opdaget, at squash er ret genial at bruge i smoothies. Man kan nemlig tilsætte en ret stor mængde uden at man overhoved kan smage den. Jeg kan godt lide smagen af squash, men min smoothie skal helst smage af hindbær og mango 🙂
Squash er nu ikke den grøntsag der er rigest på hverken fibre eller vitaminer og mineraler, men den er til gengæld meget kalorielet med sine 17 kalorier per 100 g. Det betyder, at vi kan reducere mængden kalorier i smoothien gennem at erstatte lidt af frugten med squash.
Den anden opskrift der er kommet ud af den skønne værtindegave (1 græskar + 1 asie + 1 kæmpe squash + 1 pose rødbeder fra landet), er disse stegte squash. De er fyldte med en skøn kombination af feta, soltørrede tomater og timian og passer godt som tilbehør til det meste. Brug gerne tørrede soltørrede tomater i pose, og ikke dem som svømmer rundt i solsikkeolie.
Stegt squash med feta
4
portioner5
minutter15
minutterIngredienser
400 g squash
lidt fint salt
80 g fetaost
20 g soltørrede tomater
1 tsk. timian
olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Vask squash’en og skær den i ca. ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på et skærbræt og drys med lidt fint salt på begge sider. Når vandet begynder at trække ud, dypper du squashen tør med et stykke køkkenrulle.
- Bland fetaost sammen med timian og fint hakkede soltørrede tomater.
- Fordel fetaosten på halvdelen af skiverne og læg de resterende skiver ovenpå.
- Steg dem i en stegepande med olivenolie i ca. 5 minutter på hver side eller indtil de er gennemstegte og har en gylden farve.