Karrysuppe med kylling og tomat

Ved hjælp af denne opskrift kan du have en god hverdags-middag færdig indenfor 20 min. Hvis du vælger at bruge mit tips nederst på siden, får du reduceret tiden for den daglige madlavning til 10 min 🙂

Vidste du i øvrigt, at tomater på dåse tæller med i de 600 g grøntsager vi skal have om dagen? Læs evt. mere om de ‘600 g om dagen’ på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Du ved vel godt, at du også kan følge mig på både Instagram og Facebook. I min Facebookgruppe; ‘Antiinflammatorisk kost – sundhed, velvære og vægttab‘ kan du også få inspiration og gode råd til at komme i gang med Antiinflammatorisk kost. Du er hjertelig velkommen til at være med.

Karrysuppe med kylling og tomat

Antal portioner

4

portioner
Forberedelse

15

minutter
Klar på

20

minutter

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst

  • 1 gul løg

  • 200 g gulerødder

  • 1 æble

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 spsk. karry

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 2 dl vand

  • 1 dåse kokosmælk

  • 2 hønsebouillon tern

  • salt & peber

  • 1-2 tsk. hvidvinseddike

  • ½ dl hakket persille

Sådan gør du

  • Hak løg og skær kylling, æble og gulerod i små tern
  • Svits kylling, æble og grøntsager i olivenolien sammen med karry et par minutter
  • Tilsæt de hakkede tomater, vand, kokosmælk samt bouillonterninger
  • Lad det hele simre et par, tre minutter og smag af med salt, peber og hvidvinseddike. Drys med hakket persille før servering.

Notes

  • Lav gerne dobbelt portion og gem halvdelen til næstkommende dag. Når suppen står og trækker bliver den lidt tykkere og passer fint som en omgang pasta sauce. Tilsæt gerne 100 g frisk spinat og servér saucen med fuldkornspasta.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*