Græskarmos med rodfrugter

Det er græskartid og måske er du lige som jeg lidt i tvivl om, hvad græskar egentlig kan bruges til. Græskarsuppe, er jo en klassiker, men der er også andre måder at bruge græskar på. Der er ret meget mad i en græskar, og når jeg pludselig havde to græskar liggende her hjemme, blev jeg nødt til at begyndte at tænke lidt kreativt. Menuen stod i øvrigt på kylling og bønnesalat denne aften og vi manglede et tilbehør. Vi kunne have lavet græskar-fritter, men det blev til græskarmos. Heldigvis, for det blev virkelig godt!

Moset er enormt nemt at lave og kræver meget lidt arbejde. Græskaren skal bages i ovnen sammen med selleri og gulerødder og derefter blendes med en staveblender (eller i en blender) og så er moset færdigt.

Græskarmos med rodfrugter

Portioner

4

portioner
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

45

minutter

Ingredienser

  • 900 g græskar

  • ½ knoldselleri

  • 350 g gulerødder

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 tsk. timian

  • 2 fed hvidløg

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl græskar, selleri og gulerødder og skær dem i store tern.
  • Bland olivenolie sammen med hvidløg og vendt grøntsagerne i olien.
  • Fordel grøntsagerne på en bradepande med bagepapir. Drys med timian og lidt salt.
  • Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30-40 minutter eller indtil de er møre.
  • Læg dem i en skål eller en gryde og blend dem med en stavblender. Tilsæt evt. lidt vand, hvis nødvendig. Smag af med salt og peber.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*