Det er græskartid og måske er du lige som jeg lidt i tvivl om, hvad græskar egentlig kan bruges til. Græskarsuppe, er jo en klassiker, men der er også andre måder at bruge græskar på. Der er ret meget mad i en græskar, og når jeg pludselig havde to græskar liggende her hjemme, blev jeg nødt til at begyndte at tænke lidt kreativt. Menuen stod i øvrigt på kylling og bønnesalat denne aften og vi manglede et tilbehør. Vi kunne have lavet græskar-fritter, men det blev til græskarmos. Heldigvis, for det blev virkelig godt!
Moset er enormt nemt at lave og kræver meget lidt arbejde. Græskaren skal bages i ovnen sammen med selleri og gulerødder og derefter blendes med en staveblender (eller i en blender) og så er moset færdigt.
Græskarmos med rodfrugter
4
portioner15
minutter45
minutterIngredienser
900 g græskar
½ knoldselleri
350 g gulerødder
2 spsk. olivenolie
1 tsk. timian
2 fed hvidløg
salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl græskar, selleri og gulerødder og skær dem i store tern.
- Bland olivenolie sammen med hvidløg og vendt grøntsagerne i olien.
- Fordel grøntsagerne på en bradepande med bagepapir. Drys med timian og lidt salt.
- Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30-40 minutter eller indtil de er møre.
- Læg dem i en skål eller en gryde og blend dem med en stavblender. Tilsæt evt. lidt vand, hvis nødvendig. Smag af med salt og peber.