Lakridskylling

Hvis du er en af dem der ikke bryder sig så meget om lakrids, er der en risiko for, at du bliver lidt træt af mig nu. For here we go again – og denne gang er det kyllingen det går ud over. Hvis du til gengæld lige som jeg eeelsker lakrids i madlavningen, er dette garanteret en opskrift for dig!

Lakridskylling en af de retter som går lynhurtigt at lave. En hel kylling skal bare gøres ren og skæres i portions stykker og derefter drysses med salt og lakridspulver. 5 minutters arbejde, resten af tiden passer den sig selv i ovnen.

Vi har lavet lakridskylling rigtig mange gange her hjemme og sidste gang, blev den serveret med denne græskarmos med rodfrugter. Det er et nemt måltid da pladen med græskar og rodfrugter kan komme ind sammen med kyllingen i ovnen – de skal have lige lang tid. Og snyd nu ikke dig selv for at spise skindet med lakrids! 😉 Selv bruger jeg oftest rålakridspulver fra Urtekram (reklamelink), men jeg kan også godt lide det fra Raw Food shop.

Tidligere har jeg også lavet f.eks. spidskål med lakrids – klar favorit her hjemme. Jeg har hørt fra mange, der er lige så vilde med lakrids-kålen som jeg selv er, men det kræver selvfølgelig, at du lige som os, kan lide lakrids 😉

Lakridskylling

Portioner

5

portioner
Forberedelse

5

minutter
Færdig på

45

minutter

Ingredienser

  • 1 hel kylling

  • salt

  • lakridspulver

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skyl kyllingen udvendig og gør den ren indeni. Skær den i portionsstykker og læg den i et ildfast fad.
  • Drys kyllingen med salt og (rigeligt af) lakridspulver og stil fadet midt i ovnen i ca. 35-40 minutter eller indtil den er gennemstegt
  • Server med f.eks. græskar – og rodfrugt-mos, bagte søde kartofler eller Mammas quinoasalat

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*