Blåbærtærte med knas

I dag har jeg spist dessert til morgenmad. Jeg fik nemlig lavet denne blåbærtærte i går, men vi kunne ikke spise den, så den stod i køleskabet, når jeg stod op. Når jeg kiggede på den, tænkte jeg at den jo faktisk var helt ok, at spise til morgenmad. Blåbær, havregryn, dadler, mandler og vanilje – det er nu ikke den værste start på dagen!

Hvis du nu har tænkt at servere den som det, den er – en dessert – ville jeg servere den med lidt vaniljeis eller evt. lidt skyr. Nej, vaniljeis er ikke antiinflammatorisk, men mon ikke, der er plads til en lille portion en gang imellem – specielt når den er i så godt selskab, som med denne sunde blåbærtærte.

Hvis du ønsker den lidt sødere, kan du evt. tilføje et par ekstra dadler eller et par teskeer honning til dejen.

Blåbærtærte med knas

Portioner

4

portioner
Forberedelse

5

minutter
Færdig på

15

minutter

Ingredienser

  • 500 g frosne (eller friske) blåbær

  • 80 g dadler

  • 1½ dl havregryn

  • 1 dl fint hakkede mandler

  • 2 spsk. kokosolie

  • 4 spsk. vand

  • ½ tsk. vaniliepulver

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Tø blåbærene op og lad dem dryppe lidt af i en sigt. Hæld dem derefter i et stort, eller 4 små, ildfaste fad.
  • Læg dadlerne i et glas med vand og lad dem trække i mindst 10 minutter. Hæld derefter vandet fra dadlerne (gem 4 spsk. til dejen).
  • Blend dadlerne med de 4 spsk. vand samt kokosolien. Bland det sammen med havregryn og vaniljepulver.
  • Hak mandlerne og bland dem ned i dejen. Fordel dejen med fingrene udover skålen(e) med blåbær.
  • Bag tærten midt i ovnen i ca. 10 minutter eller indtil dejen er sprød og lidt gylden. Lad den køle lidt af, før du serverer den.

Følg mig gerne på Instagram, hvis du ønsker
mere inspiration til antiinflammatorisk kost

2 Kommentarer

  1. Karin Blau

    Kære Malin
    Vil blot lige sige, at nu har jeg så igen – igen – igen – igen – igen – etc. etc. etc. 😁 lavet din fuldstændig uimodståelige lækre blåbærtærte. Den er simpelthen et hit her i huset – og så gør det jo ikke noget, at den også er nem og hurtigt lavet. Jeg har selv spist den til både morgenmad OG natmad .. 😉
    Tusind tak for opskriften !
    PS: Jeg kommer lidt flere mandler i dejen for så smager den lidt af marcipan (what’s not to like) og det fungerer fint (seks skefulde vand i stedet for fire).
    Nu må jeg løbe for jeg skal ud i køkkenet og hente den næste blåbærtærte ud af ovnen😋😄
    Bedste hilsner fra Karin

    • Kære Karin, hvor ER det bare skønt at høre! Jeg er så glad for at høre, du ikke bare synes at den er god, men også nem og hurtig at lave. Og dejligt, resten af flokken også kan lide den – både morgen, middag og aften😁KH Malin

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*