Blåbærtærte med knas

I dag har jeg spist dessert til morgenmad. Jeg fik nemlig lavet denne blåbærtærte i går, men vi kunne ikke spise den, så den stod i køleskabet, når jeg stod op. Når jeg kiggede på den, tænkte jeg at den jo faktisk var helt ok, at spise til morgenmad. Blåbær, havregryn, dadler, mandler og vanilje – det er nu ikke den værste start på dagen!

Hvis du nu har tænkt at servere den som det, den er – en dessert – ville jeg servere den med lidt vaniljeis eller evt. lidt skyr. Nej, vaniljeis er ikke antiinflammatorisk, men mon ikke, der er plads til en lille portion en gang imellem – specielt når den er i så godt selskab, som med denne sunde blåbærtærte.

Hvis du ønsker den lidt sødere, kan du evt. tilføje et par ekstra dadler eller et par teskeer honning til dejen.

Blåbærtærte med knas

Portioner

4

portioner
Forberedelse

5

minutter
Færdig på

15

minutter

Ingredienser

  • 500 g frosne (eller friske) blåbær

  • 80 g dadler

  • 1½ dl havregryn

  • 1 dl fint hakkede mandler

  • 2 spsk. kokosolie

  • 4 spsk. vand

  • ½ tsk. vaniliepulver

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Tø blåbærene op og lad dem dryppe lidt af i en sigt. Hæld dem derefter i et stort, eller 4 små, ildfaste fad.
  • Læg dadlerne i et glas med vand og lad dem trække i mindst 10 minutter. Hæld derefter vandet fra dadlerne (gem 4 spsk. til dejen).
  • Blend dadlerne med de 4 spsk. vand samt kokosolien. Bland det sammen med havregryn og vaniljepulver.
  • Hak mandlerne og bland dem ned i dejen. Fordel dejen med fingrene udover skålen(e) med blåbær.
  • Bag tærten midt i ovnen i ca. 10 minutter eller indtil dejen er sprød og lidt gylden. Lad den køle lidt af, før du serverer den.

Følg mig gerne på Instagram, hvis du ønsker
mere inspiration til antiinflammatorisk kost

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*