Tortilla de patatas

Når vi spiser en spansk tortilla, har kartoflerne kølet af og noget af stivelsen i kartoflerne er derfor blevet omdannet til resistens stivelse. Dermed får de samme gode egenskaber som kostfibre. Kroppen kan ikke kan nedbryde dem, og fibrene når derfor hele vejen ned til tyktarmen, hvor de fungerer som føde til vores gode tarmbakterier. Og det er jo ret genialt!

Opskriften har jeg lært af min spanske veninde, da vi boede i Spanien for mange år siden. Jeg havde en følelse af, at en tortilla var noget hun altid hurtig kunne svinge sammen. DET kan jeg ikke. Det tager tid og det kræver lidt tålmodighed, men det er det hele værd. En tortilla kræver til gengæld ikke ret meget arbejde, kartoflerne skal blot vendes en gang imellem.

Vær indstillet på at det tager lidt tid og vær tålmodig. Man kan godt blive fristet til at tage kartoflerne af panden før de er gennemstegte, men det er synd. Så får du en tortilla med halvkogte kartofler og det er en halv fornøjelse. Jeg taler af egen erfaring…

Hvis man deler tortilla’en i 6 portioner, indeholder en portion ca. 360 kcal. Kartofler tæller ikke med i de 600 gram grønt vi skal have om dagen, så server gerne tortilla’en med en STOR blandet salat! Jeg tænker også at den vil smage fantastisk sammen med denne Grønkålssalat med parmesan og basilikum-gremolata 🙂 Bare et forslag…

Tortilla de patatas

Portioner

6

portioner
Forberedelse

30

minutter
Færdig på

3

timer 

Ingredienser

  • 1½ kg kartofler

  • 1 gult løg

  • ½ dl olivenolie

  • 5 æg

  • 1 tsk. salt

  • 2 tsk. olivenolie

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Gør det samme med løget.
  • Hæld ½ dl olivenolie i en stegepande, stil den på en plade med svag varme (!) og hæld kartofler og løg i stegepanden.
  • Vænd kartoflerne en gang imellem og lad dem stå på komfuret indtil de er bløde. Det kan tage lang tid (op til 1½ time).
  • Når kartoflerne er bløde, hælder du æggene i en skål. Pisk dem let og tilsæt kartofler/løg og 1 tsk. salt.
  • Hæld et par spsk. olivenolie på panden (stadig svag varme) og hæld kartoflerne tilbage i panden. Lad tortilla’en stå indtil den stivner og vend den derefter ved hjælp af en tallerken. Giv den et par minutter også på den anden side, indtil den har fået farve.
  • Lad den køle af, før du serverer. Smager fantastisk også i en madpakke!

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*