Vegetarisk lasagne

Denne lasagne indeholder ost og er derfor ikke vegansk, men vegetarisk. Nu er jeg ikke selv så tosset med smagen af smeltet ost, så jeg kunne sagtens undvære den smeltede ost på toppen, eller blot nøjes med lidt revet parmesan. Hvis du vælger at helt undlade osten, bliver opskriften nemt og hurtigt vegansk, da osten er det eneste der ikke er plantebaseret i denne lasagne. Når det er sagt, smager den ikke mindre end fantastisk!

Vegetarlasagne med grønkål

Portioner

6

portioner
Forberedelse

30

minutter
Klar på

1

time 

Ingredienser

  • 3 dl tørrede, grønne linser

  • 1 dl hakkede, grønne oliven

  • 1 dl hakkede, soltørrede tomater

  • 1 gult løg

  • 200 g gulerødder

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 2 dl vand

  • 1 grøntsagsbouillontern

  • ½ spsk. tørret oregano

  • ½ spsk. tørret timian

  • ½ spsk. tørret basilikum

  • 2 dl solsikkekerner

  • 4 dl havredrik

  • 200 g renset og skyllet grønkål

  • 2 fed hvidløg

  • 1 dl revet mozarella

  • ½ dl revet parmesan

  • olivenolie

  • 6-8 fuldkorns lasagneplader

  • salt & peber

Sådan gør du

  • Start med at koge de grønne linser ifølge anvisningerne på pakken.
  • Hak undertiden det gule løg og steg den blød i lidt olivenolie. Tilsæt revne gulerødder og lad det hele stege i et par minutter.
  • Tilsæt de hakkede tomater, 2 dl vand, bouillontern, fint hakkede oliven og soltørrede tomater og lad det hele simre på svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt til sidst de kogte, grønne linser og sluk for varmen.
  • Rist solsikkekernerne på en tør pande. Blend de ristede solsikkekerner med havremælken.
  • Strimle grønkålen (fjern den tykke stok i midten) og svits grønkål og presset hvidløg i lidt olivenolie. Tilsæt ‘solsikke-havremælken’ og lad det hele simre et par minutter. Smag af med salt og peber.
  • Smør et ovnsikkert fad med olivenolie og hæld lidt tomat/linse-sauce i bunden. Tilsæt derefter skiftevis lasagneplader grønkålssauce og tomatsauce. Afslut med en omgang grønkålssauce og drys den revne ost over. Pynt evt. med nogle oliven.
  • Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag lasagnen i ca. 30 minutter eller til lasagnepladerne er færdigkogte.
  • Servér gerne med en blandet salat.

Jeg ønsker virkelig at jeg kunne tage æren for denne superlækre opskrift, men det kan jeg alligevel ikke få mig til. Jeg har fundet inspiration hos dygtige Hanna Olvenmark som skriver på den svenske blog Portionenundertian.com. Hvis du gerne vil have inspiration til billig og sund mad (portionspriser under 10 kroner), kan jeg virkelig anbefale dig at kigge forbi hendes blog.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*