Lun salat med grillet grønt

Når jeg siger, at jeg ELSKER salater, så er det ikke salater bestående af et par spæde, grønne blad, et styk’ agurk og en halv tomat, jeg mener. Jeg elsker salater med fyld og smag, med grøntsager som skal tygges, nødder og kerner, bælgfrugter, rodfrugter og krydderurter.

Denne salat, er en af den slags, og hvis du tilsætter for eksempel strimlet, stegt kylling, får du wupti et helt måltid eller en god madpakke. For en vegetarisk variant; tilsæt for eksempel sorte bønner og kogt quinoa. Her hjemme fik vi salaten sammen med peanut-marineret, grillet tofu. Tofuen blev lige saltet nok, så opskriften skal lige justeres, før jeg deler den med jer 🙂

Salaten kan spises både lun og kold, så forbered den gerne i god tid.

Lun salat med grillet grønt

Portioner

4

portioner
Forberedelse

30

minutter
Klar på

45

minutter

Ingredienser

  • 600 g gulerødder (gerne i forskellige farver)

  • 1 fennikel

  • 2 store, røde løg

  • 1 dl perlebyg (reklamelink)

  • 3 spsk. solsikkekerner

  • 1 tsk. koriander

  • ½ tsk. chili flakes

  • ½ tsk. paprikapulver

  • 1 spsk. rødvinseddike

  • 1spsk. friskpresset citronsaft

  • Frisk mynte

  • Olivenolie til stegning

  • ½ dl hakkede hasselnødder

  • Salt & peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • Kog perlebyg ifølge anvisningen på pakken (eller indtil den er “al dente”) og hæld vandet fra.
  • Skyl/skræl gulerødder, rødløg og fennikel. Skær dem i både/stave og læg dem på en bradepande med bagepapir.
  • Hæld et par spsk. olivenolie over grøntsagerne og krydr med lidt flagesalt og peber. Grill grøntsagerne i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter eller indtil de har lidt farve.
  • Steg solsikkekernerne, koriander og chili i et par spsk. olivenolie på svag varme i et par minutter. Rør om en gang imellem. Tag gryden fra varmen og tilsæt rødvinseddike og citronsaft.
  • Bland de grillede grøntsager sammen med speltkernerne. Hæld solsikke-dressingen over og vend grøntsagerne godt rundt. Drys med hakkede hasselnødder og frisk mynte, og krydr evt. med lidt flagesalt.

2 Kommentarer

  1. Pingback: Peanutmarineret tofu - Malins Mad

  2. Kære Malin
    Hvad kan jeg bruge i stedet for fennikel ? Jeg kan ikke li’ – som ikke li’ – fennikel, men jeg kan se, at du bruger den en del.
    Har du en idé til en erstatning for fennikel ?
    Tak på forhånd og kh, Karin

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*