Veggieburger med sorte bønner og quinoa

Hvis du forventer at denne veggieburger smager af grillet bøf, bliver du måske skuffet. Hvis du forventer at den smager af sorte bønner, tror du også forkert. Denne veganske burger har masser af smag, men smager hverken af bønner eller bøf. Den er blevet testet på hjemmefronten og er blevet klart godkendt på både smag og konsistens.

Spis den med hvad du har lyst til, selv brugte jeg fintstrimlet rødkål, bønnespirer og en ordenlig portion guacamole. Nogen i familien valgte at spise den med ketchup, og det skulle vist også fungere fint 🙂

Veggieburger med sorte bønner og quinoa

Portioner

5

portioner
Forberedelse

15

minutter
Klar på

30

minutter

Ingredienser

  • 4 dl kogte, sorte bønner

  • 4 dl kogt quinoa

  • 1 gult, hakket løg

  • 1 fed presset hvidløg

  • 1 tsk. spidskommen

  • 1 tsk. paprika

  • ½ dl rasp

  • ½ dl tacosauce (á la Santa Maria)

  • salt

Sådan gør du

  • Kog quinoaen følge anvisningerne på pakken. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
  • Hvis du bruger bønner på dåse, skal de skylles godt, før de bruges.
  • Læg alle ingredienser i en foodprocessor, og blend dem hurtig sammen. Smag af med lidt salt.
  • Form 5 eller 6 bøffer og pensl dem med lidt olivenolie.
  • Steg dem på panden – eller endnu bedre; grill dem udendørs – i ca. 3 minutter på hver side.
  • Server med valgfrit fyld og gerne fritter af søde kartofler.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*