Super duper kylling

Det her er min opskrift på Super duper kylling. Jeg aner virkelig ikke hvorfra jeg har opskriften, jeg har skrevet den ned på bagsiden af min gamle kogebog for omkring 25 år siden. Opskriften – og bogen – har fulgt med siden, og navnet, tror jeg faktisk det var min svigermor der fandt på. Kyllingen manglede ligesom et navn, og svigermor syntes virkelig at den var super duper, og derfor fik kyllingen navnet Super Duper Kylling. Jeg håber at navnet, giver dig lyst at prøve opskriften 😉

Vi spiser ret meget kylling hjemme hos os og der er efter hånden en del opskrifter med kylling her på siden. Og mon ikke, der kommer mange flere med tiden.

Super duper kylling

Portioner

4

portioner
Forberedelse

5

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

 • 500 g kyllingebryst

 • 1 dl vand

 • 1 spsk. hvidvinseddike

 • 2 tsk. honning

 • ½ spsk. merian

 • ½ spsk. timian

 • ½ spsk. rosmarin

 • 1 hønsebouillontern

 • 2 fed presset hvidløg

 • 1 spsk. sojasauce

 • peber

 • 1-2 spsk. hakket, frisk persille

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 225 grader
 • Del kyllingebrysterne i tre dele og læg dem i et ovnfast fad.
 • Bland vand, eddike, smuldret bouillontern, honning, soja, presset hvidløg, peber og krydderurter sammen til en marinade. Hæld marinaden over kyllingen og stil fadet midt i den varme ovn.
 • Steg den i ca. 10 min, vend derefter kyllingestykkerne og giv den yderligere ca. 15 minutter.
 • Drys hakket persille over kyllingen før du serverer den.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*