6 skønne kvinder, 1 skøn mand og 7 skønne opskrifter med kål
Indenfor antiinflammatorisk kost anbefales det at man spiser ca. 200 g kål om dagen, og heldigvis er der mange slags kål og mange typer opskrifter at vælge blandt.
Kål ligger helt i bunden af den antiinflammatoriske kostpyramide og det som ligger i bunden af pyramiden, er det, du skal spise rigeligt af. I bunden af pyramiden finder du også fed fisk, bær, oliven, avocado og antiinflammatoriske krydderier som ingefær og hvidløg – fødevarer som er med til at dæmpe inflammationen i kroppen.
200 g kan lyde voldsomt, og måske har du brug for lidt inspiration til hvordan du kan få spist det kål. Glem alt om kogt rødkål på glas eller sønderkogt rosenkål, men tænk sprøde salater, blomkålswraps og broccolibrød. Til min hjælp har jeg i dag fået ikke mindre end 7 dygtige madbloggere til at bidrage med lidt inspiration ❤ Altså, se lige her:
Maria Siljes sprøde blomkålssalat med mango
Blomkål smager lækkert året rundt og den kan forberedes på så mange måder. Eftersom jeg selv er fuldstændig vild med både mango og hasselnødder, var jeg ikke i tvivl om, at denne salat skulle med blandt opskrifterne i dag. Skift evt. Creme fraiche ud mod A38, for at tilføre dressingen lidt probiotiske bakterier.
Et univers for dig, som er glad for god mad, nemme opskrifter og skjulte grøntsager
Maria Silje har delt opskrifter på sin fantastiske hjemmeside siden 2014. På hendes side finder du en stor samling opskrifter til både hverdag og weekenden. Der er inspiration til både kød, fisk og vegetariske retter, men også til desserter, snacks, salater og tilbehør. Find hende – og hendes opskrifter – på Mariasilje.dk
Simons blomkålswraps med laks og pesto
Hvis du synes at det lyder næsten umuligt at nå op på de 200 g kål om dagen, har du her en opskrift som giver dig ikke mindre end 175 g i et måltid. Disse wraps som er bagt med blomkål er fyldt med laks, rødkål og pesto. De giver dig – udover den daglige dosis kål – også sunde omega-3 fedtsyrer fra laksen og MUFA fra pestoen. Ku’ det mon være en idé til madpakken?
Bag CookingClub står Simon Weisdorf, og på hans hjemmeside finder du en hel side med lækre, antiinflammatoriske opskrifter. Måske kender du ham også fra bøgerne Velsmurt og Velsmurt hjerne hvor han er manden bag opskrifterne? Hvis du søger mere inspiration til antiinflammatoriske opskrifter, kan jeg varmt anbefale hans hjemmeside!
Foto: Andreas Mikkel Hansen
Bodils rødkålssalat med æbler, feta og dadler
Bodils bidrag til dagens kål-udfordring er denne skønne rødkålssalat. Selvom rødkål tit bliver forbundet med julen, smager det fantastisk hele året rundt. Prøv evt. også med anden slags kål, som hvidkål, spidskål eller grønkål.
Lidt grønnere. Lidt nemmere. Og smæk på smagen
Det er mottoet på Bodils skønne madblog Muttionline. ‘Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker grønt og lever kødløst en del af ugens dage. Det kan du se på opskrifterne. Men hist og her finder du også en fugl eller en fisk. Eller en sjælden gang noget firbenet, når det stikker mig‘. Besøg Bodil og find inspiration til lækre opskrifter hos Muttionline.dk
Dorthes spidskålssalat med hvide asparges og dild
Der er lige nu højsæson for spidskål og det er nu, den smager allerbedst! Udover spidskål indeholder Dorthes salat også radiser, asparges og dild – definitionen af dansk sommer x 3. Skift evt. den græske yoghurt ud til en variant med 2% fedt eller til en A38 for at få en dosis probiotiske bakterier.
‘Madblogger med passion for kvalitet og mad i sæson’. Ja, at Dorthe brænder for sæsonens råvarer og mad med kvalitet, råder der vist ingen tvivl om! Alt hvad hun laver oser af kvalitet og der er ingen tvivl om, at hun finder glæde i sin madlavning. Følg hende på Instagram for daglig inspiration eller besøg hende hjemmeside, hvor du finder et hav af opskrifter – både klassiske og moderne.
Dominiques spidskålssalat med spinat, gedefeta og pinjekerner
Dominique har lavet en lækker salat med masser af smag baseret på rød spidskål, spinat og pinjekerner. Salaten er et godt bud på et sundt, lækkert og hurtigt måltid. Server salaten som tilbehør til f.eks. et stykke grillet kylling eller laks – fastfood my way!
Et univers med inspiration til grønne retter, salater og tilbehør. Kan du godt lide salater og andet grønt, er jeg ikke i tvivl om at du kan finde den inspiration du søger hos Dominique. Hendes Instagramkonto startede lidt for sjov, men hendes profil voksede hurtig og i løbet af 3 måneder havde hun allerede +1.000 følgere. Det fortæller lidt om, hvad hun kan – se selv 👉 Salatboden
Susannes broccolibrød
Denne lækre opskrift på broccolibrød har jeg fået tilsendt fra Susanne. Til brødet serverer hun dansk sommer, når den er som bedst: jordbær, nye kartofler og rabarber. Susanne har skrevet et fint gæsteindlæg her på siden og du finder både indlægget og opskriften her 👇
Sund mad for to
…det er det, du finder på Susannes hjemmeside. Susanne deler skønne opskrifter for en ‘varieret kost, til en fornuftig pris som kan laves på en halv time’. Og så har Susanne en fantastisk evne til at skrive så at det fanger. Find hendes opskrifter og find ud af, hvem ‘ham den skæggede’ er 😉 på hendes hjemmeside Sundtforto.dk
Annemaries blomkålssalat med rygeostcreme
Blomkål og radiser – definition af dansk sommer. Ikke? Annemaries sprøde blomkålssalat er lavet med en dressing af Fynsk rygeost, citron og mayonaise. Et lille tip, når du køber mayonaise: Kig på indholdsfortegnelsen. Mayonaise er ofte lavet på solsikkeolie, men den lavet med rapsolie indeholder sunde omega-3 fedtsyrer og MUFA (enkeltumættede fedtsyrer).
Mad og sundhed samt vægttab helt uden sult.
Annemarie er kostvejleder og sundhedscoach. På hendes hjemmeside deler hun opskrifter, som ‘er sunde og i langt de fleste tilfælde også baseret på vægttab‘. Hendes opskrifter (og gode råd til vægttab) finder du på Annemariebaastrup.dk
Hvis du ønsker mere inspiration til kål, kan du også her på siden finde inspiration. Min egen favorit er, og forbliver (nok) spidskål med lakrids… 🙂