Altså, det er ikke hjerterne der er ristede, men hasselnødderne i hjerterne, men jeg syntes, navnet klingede så godt 🙂
Det sker bare noget fantastisk med smagen, når man rister hasselnødder. De ristede nødder kan sagtens nydes som de er, som en lækker snack! Det er en sund og lækker måde at få lidt MUFA på!
Eller brug nødderne til at lave din egen ‘Nutella‘ – en skøn variant sødet med dadler. Eller hvis du virkelig vil forkæle dig selv ❤ eller én du holder af ❤ laver du et ristet chokoladehjerte. Eller to.
Ristede chokoladehjerter
15
minutter1
timeIngredienser
1 dl hasselnødder
50 g mørk chokolade (mindst 70%)
Sådan gør du
- Rist nødderne i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter indtil de begynder at få lidt farve og skallen begynder at give slip. Pas på, de ikke brænder på!
- Lad hasselnødderne køle af og læg dem i et rent viskestykke. Gnid dem mod hinanden indtil de meste af skallen er faldet af.
- Smelt chokoladen over vandbad og bland de ristede hasselnødder ned i chokoladen.
- Læg en lidt større brunkageform (eller flere mindre) på et bagepapir og hæld chokoladen i formen(e). Du skal måske trykke formen lidt mod bordpladen, så at chokoladen ikke løber ud under formen.
- Stil chokoladen i køleskabet indtil den har stivnet.