Thaiinspireret coleslaw

Coleslaw smager rigtig godt som tilbehør til grillmad og lige nu byder Danmark da også på det bedste grill-vejr! 😀

Coleslaw indeholder som regel meget kål men kan laves på mange forskellige måder. I denne opskrift har jeg (som mange gange før) hentet inspiration i det asiatiske køkken. Dressingen er lavet på A38 og er smagsat med lime og ingefær. Hvis du ønsker lidt mere sting, end den ingefæren giver, kan du evt. tilsætte lidt sambal oelek eller hakket frisk chili i dressingen.

Frisk grønkål kan være lidt strid at få i munden, men hvis du ‘masserer’ den med lidt olivenolie, falder den sammen og bliver mere ‘behagelig’ at få i munden.

Jeg serverede salaten i sidste uge som eneste tilbehør til grillspyd. Grillspyden bestod udover kylling også af ternet squash, peberfrugt, cherrytomater, champignoner og rød løg – så vi fik rigeligt med grøntsager den aften.

Hvis du ønsker mere inspiration til mad med kål, finder du det her.

Thaiinspireret coleslaw

Portioner

5

portioner
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

10

minutter

Ingredienser

  • 100 g hakket grønkål

  • 300 g spidskål (eller hvidkål)

  • 300 g rød spidskål (eller rødkål)

  • 1 spsk. olivenolie (til ‘grønkåls-massage’)

  • Dressing
  • 2 dl A38 0,5%

  • 1 spsk. olivenolie

  • saft og revet skal fra 2 økologiske lime

  • 1-2 tsk. honning

  • Et par cm frisk ingefær

  • evt. 1 tsk. sambal oelek

  • salt & peber

Sådan gør du

  • Skyl kålen og snit den fint. Masser evt. grønkålen sammen med 1 spsk. olivenolie, for at blødgøre den lidt (se min forklaring i teksten oven). Bland grønkålen sammen med hvid- og rødkål i en stor skål.
  • Riv ingefær og lime, pres juicen fra limen. Bland ingefær, limeskal og limessaft sammen med resten af ingredienserne til dressingen. Smag af med salt og peber.
  • Hæld dressingen over kålen og bland det hele godt sammen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*