Hvordan tænker du, at en perfekt brownie skal være? Hvis du svarer “fudgy i midten, let sprød i kanterne og fuld af intens chokoladesmag”, så er det her en opskrift for dig.
Jeg har ikke brugt hverken raffineret mel eller sukker, men har i stedet lavet mit eget mel af mandler og valnødder og sødet med dadler og lidt honning. Resultatet blev lige, som jeg havde håbet på. Hvis du ønsker din brownie lidt sødere, kan du eventuelt tilsætte et par ekstra dadler eller lidt mere honning. Herhjemme er vi dog enige om, at den ikke behøver at være sødere – den er lige, som den skal være.
Jeg brugte en lille halvliters form til min kage, da jeg gerne ville have den høj. Opskriften giver 8 stykker, men du kan med fordel lave en dobbelt portion, da kagen fint kan fryses. Og det er nu ret dejligt at have lidt sundere lækkerier i fryseren, når lækkersulten melder sig, ikke? Eller hvis man pludselig får besøg 🙂
Er du sådan en, der ikke kan modstå en god brownie? Så tror jeg, du bliver ret begejstret, når du ser opskriften på min Raw brownie 😉 Herhjemme forsvandt den ret hurtigt fra køleskabet… bare et lille tip 😄
Og hvis du ønsker mere inspiration til antiinflammatorisk kost, finder du mig også på Instagram! 🫶
Brownie
8
stykker10
minutter1
timeIngredienser
35 g mandler
35 g valnødder
50 g dadler (uden sten)
2 spsk. honning
2 spsk. koldpresset kokosolie
½ dl kakaopulver
½ tsk. kanel
½ tsk. vaniljepulver
1/4 tsk. natron
2 æg
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader (almindelig ovn, ikke varmluft).
- Start med at blende valnødder og mandler til mel. Tilsæt derefter alle ingredienser – undtaget æggene – og kør i cirka et minut, indtil det hele er godt blandet sammen.
- Tilsæt æggene ét ad gangen, og ‘pulskør’ i cirka 15 sekunder hver gang, så det bliver godt indarbejdet i dejen.
- Beklæd en bageform med bagepapir, og hæld dejen i formen
- Bag i ovnen i ca. 40 minutter – prøv evt. at stikke en tandstik i kagen, for at se, om den er bagt.
- Lad brownien køle af, før du skær den i portionsstykker.
- Opbevar den i køleskabet eller evt. i fryseren.
Hej Malin.
Hvor stor er formen?
Vh. Jeanett.
Hej Jeanett,
Jeg brugte en helt lille form på 0,5 liter for at få kagen så høj. Opskriften giver 8 portionsstykker, så du kan med fordel lave dobbelt portion, og fryse noget af det ned, hvis du ønsker at bruge en lidt større form. Alternativt får du en kage der ikke bliver helt så høj, og så skal du nok tjekke efter ca. 25 minutter om den er bagt. KH Malin