Hvad tror du om disse Bliss balls med pistacie – ku’ det mon være noget for dig? Kender du Dubaichokolade, som er gået viralt på det seneste? Det er en chokolade med pistacienødder, drysset med guldpulver, som er blevet helt vildt populær, fordi en eller anden influencer har talt godt om den. Den er hundedyr og har i lange perioder været udsolgt i mange butikker, fordi det har været så hip at skulle smage lige netop dén chokolade. Nu er den vist til at få fat i igen – men prisen er stadig skyhøj.
Da jeg lavede dem her, sagde Nicolai: “Ehj, de minder helt vildt om Dubaichokoladen!” Og det er jo nok takket være alle pistacienødderne. Ud over pistacie er der også chiafrø og tranebær i, og kuglerne er sødet med dadler og en smule honning – så det er nok en lidt sundere version end den vi kan købe i butikkerne. Til mange penge 😉
Jeg har prøvet at lave dem både med og uden chokoladeovertræk, og de blev virkelig gode begge to. Så bliss balls med pistacie – med eller uden chokolade – det er helt op til dig!
Måske kan du også lide disse Bliss balls med mandelsmør
Bliss balls med pistacie
10
Portioner15
minutter1
timeIngredienser
65 g pistacienødder (uden skal)
30 g tranebær
40 g dadler (uden sten)
1 spsk. honning
1 spsk. chiafrø
Evt. 30 g mørk chokolade til overtræk
Sådan gør du
- Læg pistacienødder, tranebær og dadler i en foodprocessor, og hak ingredienserne sammen til en masse.
- Tilsæt chiafrø og honning, og giv dejen en kort tur mere i foodprocessoren.
- Form dejen til 10 små kugler, og dyp dem evt. i lidt smeltet chokolade (som du smelter over vandbad).
- Læg kuglerne i køleskabet en times tid, før du spiser dem.
Følg gerne med på Instagram, hvis du ønsker mere inspiration til antiinflammatorisk kost