Grønkålssalat med søde kartofler, blåbær og feta

Uh, vi begynder at nærme os slutningen af grønkålssæsonen for denne gang, men vi kan stadig nå et par opskrifter mere. Selv har jeg stadig en masse grønkål i mit højbed, og da jeg snart skal i gang med at så nye grøntsager, vil jeg gerne have frigjort plads. Så lige nu spiser vi grønkål til den helt store guldmedalje! Det kan selvfølgelig også fryses, men det smager altså bedst frisk. Synes jeg.

I går smed jeg en hel kylling i ovnen, og til den serverede jeg denne grønkålssalat med søde kartofler. Den mættede virkelig godt, for ud over grønkål og søde kartofler, indeholder den også nødder, feta og avocado. Og så blev den faktisk også ret smuk at se på og vakte stor begejstring rundt om bordet. Der blev en lille rest tilbage, og den nød jeg til frokost i dag. Først var jeg dog en tur ud i haven og fik plukket lidt spæde skud fra vores (forbandede) skvalderkål. Den har det glimrende i bunden af vores græsplæne. Som man siger: “If you can’t beat it – eat it.”

Hvis du synes det lyder lækkert med søde kartofler i salaten, kan du måske også lide denne Rødkålssalat med søde kartofler.

Grønkålssalat med søde kartofler, blåbær og feta

Portioner

4

Portioner
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

  • 300 g frisk grønkål

  • 500 g søde kartofler

  • Salt

  • 1 spsk. olivenolie

  • 75 g feta

  • 1 avocado

  • 45 g cashewnødder

  • 125 g friske blåbær

  • Dressing
  • 3 spsk. olivenolie

  • 1 spsk. balsamico

  • 1 spsk. akaciehonning

Sådan gør du

  • Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Hæld lidt olivenolie over og drys med salt. Steg kartoflerne på en stegepande eller bag dem i ovnen/airfryeren ved 180 grader, indtil de er møre. Det tager mellem 20-30 minutter, afhængig af hvor store de er.
  • Skyl grønkålen grundigt, tør den og fjern stokken. Skær bladene i mundrette stykker og massér dem med ca. ½ teskefuld fint salt. Dette gør bladene lidt blødere.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og bland den sammen med grønkålen i en stor skål.
  • Tilsæt de afkølede, søde kartofler og fetaosten og top derefter med blåbær, avocado og cashewnødder. Smag evt. af med lidt mere salt.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*