Blomkålsris

Blomkålsris er genialt, hvis man har et ønske om at få spist lidt flere grøntsager! Og hvis man samtidig ønsker at reducere mængden hurtige kulhydrater, som f.eks. hvide ris, slår man hermed to fluer i et smæk. Jeg er langt fra en first-mover, når det kommer til blomkålsris, og det tog faktisk ret lang tid, før jeg fik prøvet det første gang. Hvorfor ved jeg ikke. Måske troede jeg at det var mere besværligt end det var. Eller måske havde jeg forventet at det skulle være mere tidskrævende? Eller at det ikke skulle være lige så godt som almindelige ris? Wrong, wrong and wrong again!

Jeg opdagede at blomkålsris var enormt nemt at lave, at det var mindre tidskrævende end almindelige ris og MINDST lige så godt. Og så elsker jeg at få en ‘gratis’ portion grøntsager ind i måltidet, da jeg som regel forsøger at ramme omkring 1 kg grønt om dagen. Wupti, en portion blomkålsris giver mig lige omkring 100 g grønt og ikke grønt af hvilken slags som helst, men noget af det allerbedste: kål!

Server blomkålsrisen i stedet for helt alminelige ris. Hvis du (eller familien) er lidt i tvivl, kan du måske forsøge at blande lidt blomkålsris i dine almindelige ris. Det har nemlig en god, sprød konsistens og tilfører også din almindelige ris lidt ekstra vitaminer.

Har du brug for inspiration, til måltider hvor du kan bruge risen? Så prøv evt. Citron loins, Stegt kalkunbryst eller Mangokylling. Og hvis du mangler inspiration generelt til antiinflammatorisk kost, kig gerne forbi min Instagram.

Velbekomme!

Blomkålsris

Portioner

4

portioner
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

15

minutter

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshoved

  • 1-2 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. presset citron

  • lidt salt

Sådan gør du

  • Vask blomkålen og fjern stok og blade. Riv det derefter på den grove side på rivejernet.
  • Varm olien på en pande og svits blomkålen sammen med citronsaften i 5-10 minutter, eller indtil den er ‘al-dente’.
  • Smag af med salt og server i stedet for ris.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*