Mangokylling

Bedste fastfood jeg kender! Jeg elsker mad som kan forberedes i god tid og dette er en sådan opskrift. Opskriften er genial de aftner hvor man måske kommer lidt sent hjem og det bare skal gå rigtig stærkt. Hvis du har disse marinerede kyllingestrimler liggende i køleskabet, skal du bare bruge et par minutter for at få maden på bordet. Ris kan holde flere dage i køleskabet, og derfor koger jeg ofte lidt ekstra, så at jeg har til de dage, hvor det gerne skal gå lidt stærkt. Det er fastfood my way!

Opskriften kan også laves med strimlet oksekød – og helst fra økologisk kød fra fritgående kvæg 😉

Opskriften indeholder ingen grøntsager, så server gerne en stor, blandet salat til, hvis ikke du i løbet af dagen har sørget for at få dine 600 g grønt.

Hvis du søger mere inspiration til gode opskrifter, kan du måske finde lidt hjælp i dette indlæg, hvor jeg delte de mest besøgte opskrifter på Malins Mad 2020.

(Opskriften med mangokylling indgår også i min Antiinflammatoriske madplan for november 2020 ).

Mangokylling

Portioner

4

portioner
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

2

timer 

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst

  • 1 mango

  • Marinade
  • 2 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. soyasauce

  • 1-2 spsk. fint revet ingefær

  • 2 fed hvidløg

  • 1 tsk. sambal oelek (eller lidt hakket frisk chili)

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til marinaden sammen. Skær kyllingen i tynde strimler og læg den i marinaden. Lad kyllingen stå i mindst 2 timer, men gerne længere.
  • Skræl mangoen og skær den i strimler.
  • Varm en stegepande op på relativt høj temperatur og læg kyllingestrimlerne i den varme pande. Lad kyllingen blive gennemstegt og tilsæt derefter mangoen. Tilsæt evt. et par spsk. vand for at få lidt mere sauce.
  • Server med fuldkornsris og en blandet salat.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*