Havregrød med søde kartofler

Mmm! Det smager godt! Hvad er det, spurgte Tobias. Det er havregrød med søde kartofler, gulerod og kanel, svarede jeg. Interessant, sagde Tobias.

Jeg holder fast i min havregrød om morgenen og oftest bliver det helt traditionel grød kogt på vand. Men en gang imellem kan jeg kan godt lide at variere opskriften og prøve en ny variant af havregrøden. Jeg har tidligere lavet denne totalt skønne grønne grød med mango, og hvis ikke du har prøvet den endnu, kan jeg anbefale dig at give den en chance. Hvis altså du kan lide at starte dagen med en omgang sund morgenmad og du lige som jeg, er vild med mango. Åh nå jo, jeg har jo også lavet en variant med blåbær og kokos.

Denne havregrød med søde kartofler, er måske ikke en morgenmad du går i gang med mandag morgen, da den søde kartoffel først skal bages i 40 minutter. Det er de færreste af os, der har tiden til det. Men prøv den gerne en weekend, eller måske i disse tider, hvis du alligevel arbejder hjemmefra. Alternativt kan du grille søde kartofler dagen før og lave resten af grøden færdig når du står op.

Havregrød med søde kartofler

Portioner

2

portioner
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

50

minutter

Ingredienser

  • 1 stor sød kartoffel

  • 1 tsk. kokosolie

  • 1 tsk. kanel

  • En knivspids salt

  • 4 dl havremælk

  • 1½ dl havregryn

  • 1 mellemstor gulerod

  • 2 dl vand

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Skræl den søde kartoffel og skær den i tern. Læg den på en bageplade med bagepapir sammen med 1 tsk. kokosolie, 1 tsk. kanel og lidt salt. Bag kartoflen i ca. 40 min eller indtil den er mør.
  • Lad kartoflen køle lidt af og blend den sammen med havremælken. Bland derefter mælken sammen med havregryn, revet gulerod og vand i en gryde. Lad grøden simre på lav varme i ca. 10 min og smag af med lidt salt og evt. kanel.
  • Hak gerne lidt mandler og drys over grøden før servering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*