‘Er dette virkelig en sund opskrift’, ville drengene gerne vide. ‘Den virker ikke så sund, men den smager vildt lækkert. Den opskrift kan du godt lægge på bloggen, mamma’. Det var kommentarerne fra to af mine store drenge når jeg første gang lavede denne grønkålspasta, og man må jo sige, at det er ret godt klaret af en fuldkornspasta med grønkålssauce. Og de har ret, selvom saucen ikke indeholder fløde, er den cremet og både ‘føles’ og smager lige som pasta gerne skal.
Denne grønkålspasta er virkelig hurtig at lave, den er vegetarisk og den indeholder en god portion af både fibre og fuldkorn. Ifølge de officielle kostråd skal vi have mindst 75 gram fuldkorn om dagen, og fuldkornspasta giver dig 100 g fuldkorn per 100 g pasta. Jeg serverede grønkålspastaen sammen med ovnbagt laks, men den kan sagtens nydes alene. Den mætter nemlig virkelig godt – det gør fuldkorn og fibre!
Måske kan du også lide min opskrift på Grønkålstærte med valnødder – en opskrift hvor jeg har bagt bunden af kikærter og lavet fyld med grønkål, rødløg og valnødder. Tærten er en af opskrifterne fra min antiinflammatoriske madplan for december.
Opskrifter med grønkål er noget af det som bloggens læsere søger mest efter, så I må være lige så vilde med grønkål som jeg selv er 🙂
Grønkålspasta
4
portioner15
minutter15
minutterIngredienser
400 g fuldkornspasta
75 g valnødder
4 dl havremælk
2 fed hvidløg
300 g frisk grønkål
2 spsk. olivenolie
revet skal fra 1 økologisk citron
1 dl revet parmesanost
salt & peber
Sådan gør du
- Kog pastaen ifølge instruktionerne på pakken.
- Rist valnødderne på en tør stegepande og blend dem derefter sammen med havremælken.
- Skyl grønkålen og fjern stokken. Hak bladene i mindre stykker og svits dem i en gryde i olivenolien sammen med presset hvidløg og revet citronskal.
- Hæld ‘valnødde-havre-mælken’ over grønkålen og tilsæt revet parmesan. Lad det hele blive varmet igennem og smag af med salt og peber før du blander grønkålen sammen med den kogte pasta.