Grønkålstærte med valnødder

I mange år har jeg i december måned lavet denne grønkålstærte med valnødder. I år er ingen undtagelse, men i år har jeg lavet rigtig meget om på opskriften, da den originale opskrift indeholder både smør, hvedemel og piskefløde. Jeg har lavet en antiinflammatorisk version af den, og den fungerer lige så fint og smager lige så godt som den originale!

Jeg elsker tærter men har følt mig lidt udfordret på hvordan man kunne lave bunden på en antiinflammatorisk måde. Idéen med at bruge kikærter, er ikke min egen, men jeg har fundet inspiration hos fantastiske Food Pharmacy. På deres hjemmeside (som findes både på svensk og på engelsk) finder du ikke kun skønne opskrifter, men også en masse information omkring antiinflammatorisk kost. De har også skrevet tre bøger om emnet, og jeg varmt kan anbefale “Food Pharmacy”. (De andre to har jeg ikke læst endnu).

Denne grønkålstærte med valnødder passer rigtig godt til julebuffeten. Lige i år, er der nok ikke så mange af os der inviterer til buffet, men tærten smager også fantastisk til middag serveret med en blandet (kål-) salat. Selv er jeg så heldig, at der står en kvart tærte i køleskabet og venter på mig her til frokost – en lille rest fra i går aftes 😀

Grønkålstærte med valnødder

Portioner

4

portioner
Forberedelse

30

minutter
Færdig på

1

time 

30

minutter

Ingredienser

  • Tærtedej
  • 25 g mandler

  • 1 dåse kikærter

  • 2 spsk. olivenolie

  • Tærtefyld
  • 250 g frisk grønkål

  • 3 rødløg

  • 1-2 spsk. olivenolie

  • 3 æg

  • 1 dl plantemælk

  • 1 dl kefir

  • 1 dl + 2 spsk. revet parmesan

  • salt og peber

  • 1 dl groft hakkede valnødder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Skyl kikærterne og tør dem med lidt køkkenpapir. Blend mandlerne til fint mel og blend derefter mandelmelet sammen med kikærter og olivenolie indtil du har en fast dej.
  • Tryk dejen ud en tærteform og bag tærtebunden nederst i ovnen i ca. 30 min. Ta tærtebunden ud af ovnen og skru temperaturen op til 200.
  • Skyl grønkålen grundigt og kog den i letsaltet vand i et par minutter. Hæld derefter vandet fra.
  • Skær rødløg i tynde skiver og svits den i olivenolie sammen med grønkålen i 4-5 minutter. Smag af med salt og peber og læg grøntsagerne på den bagte tærtebund.
  • Pisk æggene sammen med kefir, plantemælk og 1 dl revet parmesanost og hæld æggemassen over grønkålen.
  • Drys groft hakkede valnødder og det sidste ost over tærten og bag den nederst i ovnen i ca. 30 min eller indtil æggemassen har stivnet.
  • Server den lun med en blandet salat.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*