Spinattærte med kantareller

Jeg har faktisk altid været ret vild med tærte. Jeg spiste det meget da jeg var ung og den klassiske Quiche lorraine med masser af ost og røget skinke, var en af mine favoritter. Så gik der nogle år, hvor jeg var fedtforskrækket – der blev det ikke spist ret meget tærte. Så fjernede jeg stort set både smør og hvedemel fra mit køkken, så der er faktisk gået rigtig mange år, hvor tærter slet ikke har været en del af mit køkken. Og DET er jo synd!

Jeg er ikke længere fedtforskrækket, men spiser faktisk ret meget fedt. Jeg sørger for at få den rigtige slags fedt, som man blandt andet finder i olivenolie, avocado, oliven, nødder og mandler. I forbindelse med min interesse for antiinflammatorisk kost, er jeg begyndt at eksperimentere med tærter. Kan de laves antiinflammatoriske? Ja da! Prøv f.eks. at se denne opskrift på Grønkålstærte med valnødder. Og denne spinattærte med kantareller er også et strålende bevis på, at det vist kan lade sig gøre! Bunden er lavet af fuldkornsmel, olivenolie og mandler – what’s not to like!

Jeg har længe tænkt på en kombination af kantareller og spinat som fyld til en tærte og det er efterhånden rigtig længe siden jeg købte den pose med tørrede kantareller! Nu fik jeg den brugt! Jeg synes det blev rigtig godt, og det synes Henrik også. Min lidt kræsne teenager, som slet ikke kan lide tærte, tog om ikke mindre end tre gange. Det må også være lige med godkendt!

Ønsker du mere inspiration til antiinflammatorisk kost? Så følg meget gerne med på Instagram:

Spinattærte med kantareller

Portioner

5

portioner
Forberedelse

30

minutter
Færdig på

1

time 

Ingredienser

 • Tærtedej
 • 50 g fuldkornshvedemel

 • 125 g mandler

 • 2 spsk. vand

 • 2 spsk. olivenolie

 • ½ tsk. salt

 • Tærtefyld
 • 30 g tørrede kantareller

 • 200 g frisk spinat

 • 1 lille gult løg

 • 1 stort fed hvidløg

 • 2 spsk. olivenolie til stegning

 • 3 æg

 • 1 dl kefir

 • 1 dl plantemælk

 • 1 dl + 2 spsk. revet parmesan

 • salt + peber

 • evt. lidt chili

Sådan gør du

 • Læg kantarellerne i vand i mindst 30 minutter eller ifølge instruktionerne på pakken.
 • Tænd ovnen på 180 grader.
 • Blend mandlerne til mel og bland det sammen med fuldkorns-hvedemel, salt, vand og olivenolie til en dej. Tryk dejen ud i en tærteform og bag tærtebunden nederst i ovnen i ca. 15 min. Ta tærtebunden ud af ovnen og skru temperaturen op til 200.
 • Skyl spinaten grundigt og steg den på en pande i halvdelen af olivenolien indtil den ‘falder sammen’. Læg den i en skål. Steg derefter fint hakket løg, presset hvidløg og kantarellerne i resten af olien.
 • Pisk æg, kefir, plantemælk og 1 dl revet parmesan sammen. Tilsæt spinaten og kantarellerne og smag af med salt og peber (+ evt. lidt chili). Hæld fyldet i den bagte tærtebund og drys med et par spiseskeer revet parmesanost.
 • Bag tærten i midten af ovnen i ca. 30 minutter eller indtil æggemassen har stivnet.
 • Server den lun med en blandet salat.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*